TOEGANKELIJK EN ROBUUST INTERIEUR VOOR VICENTRE ‘T WAD

PERSBERICHT TOEGANKELIJK EN ROBUUST INTERIEUR VOOR VISCENTRE ’T WAD DOOR ESTIDA  

estida-viscentre-het-wad-den-oever-interieur-totaal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdam, 15 februari 2016: Een zaak waar de beste kwaliteit vis wordt verkocht vraagt om een pand met een dito uitstraling: hoge kwaliteit, een warme sfeer en toegankelijk voor iedereen. Voor zo’n interieur schakelde Viscentre ’t Wad ESTIDA uit Amsterdam in. Dit designbureau ontwikkelde het concept waarbij de oorspronkelijke fastfood-uitstraling transformeerde naar een toegankelijke, kwalitatieve horecagelegenheid en verzorgde de complete realisatie daarvan.

 

Van vissers tot vertegenwoordigers

Viscentre ’t Wad in Den Oever kijkt uit op de haven en vissersboten. Een typisch vissersbeeld met vergrijsd hout, staal en donkerrode en diepblauwe tinten. Die kleuren en materialen staan dan ook centraal in het nieuwe interieurconcept van deze kwaliteitszaak. Een plek waar iedereen binnenloopt, van vissers tot vertegenwoordigers. Een zaak waar dus ook iedereen zich op elk moment van de dag welkom moet voelen.

 

Kwaliteit en toegankelijkheid

De vis van ’t Wad wordt rechtstreeks op de afslag ingekocht en direct in de eigen zaak verwerkt. Om die kwaliteit zichtbaar te maken en de toegankelijkheid te onderstrepen ontwierp ESTIDA Interior Design en Concept Development een open keuken met Krion werkbladen en vitrines van vergrijsde eiken vloerdelen, deels ingekleurd, met stalen elementen. De lijn van de vitrines komt terug in de luifels boven de uitgifte van de winkel.

 

Staal en hout

Het open, robuuste karakter van dit interieur wordt benadrukt door het contrast van industriële elementen met het warme hout. De grote stalen rekken die rondom de bestaande kolommen zijn geplaatst, zijn zowel decoratief als praktisch. De donkere en lichte vloertegels benadrukken op natuurlijke wijze het verschil tussen winkel en keuken en het restaurant. En voor het interieur in het restaurant koos ESTIDA eveneens voor kwalitatieve materialen met een warme uitstraling die goed passen in deze omgeving van visserij en schepen. Met houten tafelbladen, stalen frames en stoelen en banken van hoogwaardig skai is het interieur sfeervol, toegankelijk en gelijk heel praktisch.

 

Uitgesproken interieurconcept

Ook de mogelijkheid om een ruimte te verhuren voor private dinings of zakelijke bijeenkomsten is in het concept opgenomen. De daarvoor ontworpen schuifdeuren van staal met houten delen zijn op maat gemaakt in ESTIDA’s interieurbouwwerkplaats. De opvallende neonverlichting in die ruimte is speciaal ontworpen voor dit interieurconcept.

 

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

ESTIDA is een onafhankelijk bureau dat bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca ontwikkelt, realiseert en produceert. Meer informatie over de organisatie vindt u op www.estida.nl.

Estida_viscentre_het_wad_dubbel

 

Viscentre ‘t Wad

Aart Schouten

Haventerrein 4, Den Oever

0227–510405

06-22979644

www.viscentrehetwad.nl

info@viscentrehetwad.nl

 

120 zitplaatsen binnen, inclusief zitplaatsen aan een bar en 50 zitplaatsen op het terras

ESTIDA

 

Contactpersoon; Claudia van den Berg

claudia@estida.nl

020-3371576

06-20050874

www.estida.nl

 

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo