RESTYLE NAAR EEN INDUSTRIEEL-URBAN INTERIEUR VOOR BAR BISTRO JOSEPH

PERSBERICHT Restyle naar een industrieel-urban interieur voor Bar Bistro Joseph

Amsterdam, 26 April :

Een restyling van een goedlopende zaak die al die tijd gewoon open bleef. Dat regelde ESTIDA bij Bar Bistro Joseph in Hoofddorp waar ze de zaak in 2011 ook al volledig inrichtte, toen in een warme ‘classy & cosy’ stijl. En nu 5 jaar later, was het tijd voor een update. Met behoud van de grote elementen veranderde het interieur naar meer industrieel-urban. Een subtiele restyle dus, maar wel een die opnieuw erg goed ontvangen is door de opdrachtgever.

estida-bar-bistro-joseph-interieur-barestida-bar-bistro-joseph-interieur-la

estida-bar-bistro-joseph-interieur-zit

Restyle

De eigenaar van Bar Bistro Joseph, Jos Bölte, schakelde ESTIDA Interior Design en Concept Development in 2010 in voor het grondig aanpakken van het interieur van zijn zaak in Hoofddorp. Na deze inrichting tekende ESTIDA ook voor de inrichting van Josephines cocktailbar en Joseph ‘Aan de Poel’. Met name de stijl van die laatste zaak was de basis voor de restyle nu in Bar Bistro Joseph.

Lichter, ruimer interieur

Met veel staal en hout werd een lichter, ruimer interieur gecreëerd. Stoffen lampenkappen maakten plaats voor industriële lampen van staaldraad, gordijnen die eerst het ‘cosy’-effect benadrukten zijn vervangen door stalen rekken waaraan planten voor een groene, duurzame touch zorgen. Andere tafels, stoelen en een nieuwe indeling gaven ook meer ruimte in deze horecazaak. En ter versterking van de urban-look zijn aan de wanden oude golfplaten geplaatst van roest of in groene en blauwe tinten.

Golfplaten aan de muur

De entree van deze bar-bistro viel te weinig op naar de smaak van Jos Bölte. Daarom is dit ook aangepakt en getransformeerd in een opvallende, eigentijdse entree met veel licht en een grote golfplaten muur met de naam van de zaak als blikvanger. Ook de serre moest grondig gerestyled worden. Het oorspronkelijke terras was gedurende de jaren omgebouwd tot een serre maar vormde nooit een echt onderdeel van het restaurant. Maar nu na de restyling is dezelfde interieurstijl hier duidelijk terug te vinden.

Beleving als succesfactor in de horeca

Voor een succesvolle horecazaak moeten het personeel, de prijs-kwaliteitsverhouding én de beleving goed zijn. Voor dat laatste kiest Jos Bölte dus steeds weer voor ESTIDA; ‘Zij geven elke keer de zaak weer het wauw-effect.’ Met grote plannen voor de toekomst waarin Jos het liefst elk jaar een nieuw Joseph-concept ergens opent, vindt hij een inrichter die zijn visie op horeca kan omzetten in een eigentijds en aansprekend interieur van groot belang. ‘ESTIDA let op de kleinste details en komt met ideeën waarvan ik denk ‘je moet er maar op komen’ maar die juist de unieke elementen aan de zaak toevoegen.’

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

ESTIDA is een onafhankelijk bureau dat bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca ontwikkelt, realiseert en produceert. Meer informatie over de organisatie vindt u op www.estida.nl.

Bar Bistro Joseph

Jos Bölte

Hoofdweg 728a, Hoofddorp

023-5639389

06-24626441

www.barbistrojoseph.nl

hoofddorp@barbistrojoseph.nl

80 zitplaatsen binnen, inclusief de serre, 10 aan de bar en 30 in Josephines cocktails, wines & bites.

ESTIDA

Contactpersoon; Claudia van den Berg

claudia@estida.nl

020-3371576

06-20050874

www.estida.nl

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo

estida-bar-bistro-joseph-interieur-overzichten