STIJLVOL EN STOER INTERIEUR VOOR BAR & BRASSERIE UNCLE JIM, UTRECHT

Stijlvol en stoer afgewerkt, dat moest Bar & Brasserie Uncle Jim in Utrecht worden. Een horecagelegenheid voor een zakenlunch overdag, een avondje bier tappen of waar je met vrienden afspreekt voordat je de stad induikt. Een gezellig en toegankelijk interieur dus waar je op alle tijden van de dag terecht kunt. Dat interieur hebben wij ontworpen, met bijzondere elementen, slimme oplossingen en grappige details.

SLIM INTERIEUR CONCEPT

Een horecagelegenheid waar je overdag en ’s avonds terecht kunt voor een snelle hap of een uitgebreid menu, dat vraagt om een slim interieurconcept. De oplossing voor Bar & Brasserie Uncle Jim werd het opdelen van de ruimte die oorspronkelijk heel groot was. De open keuken met daartegenover de grote eilandbar staan centraal en aan weerszijden is het restaurant dat door de gekozen inrichting direct duidelijk maakt waar de bar en waar de brasserie is.

Lichte brasserie, donkerder bar

De voorzijde van het restaurant is lichter ingericht met zitjes voor zakenlunches, een gezellig diner of een kopje koffie. Die ruimte is opgedeeld door halfopen houten schermen zodat de grote ruimte intimiteit biedt en toch licht blijft. Achterin het restaurant is het wat donkerder wat meer uitnodigt voor groepen die komen borrelen. De biertafels die door ons zijn ontworpen en gemaakt, passen daar uitstekend bij.

EENHEID IN KLEUR EN MATERIAAL ONDERSCHEID DOOR MEUBELS

Voor de inrichting is veel gewerkt met hout, wollen stoffen en kunstleer. De bestaande houten vloer is opgeknapt en de meubels zijn afgestemd op het deel waar ze staan. Zo staan in het bar-gedeelte houten barkrukken en gestoffeerde krukken met een kleine rugleuning. De brasserie is ingericht met eettafels, stoelen en bankjes zodat het comfortabel zitten en eten is. Het kleurgebruik en de geselecteerde materialen brengt eenheid in de horecazaak terwijl de gekozen meubels het onderscheid tussen de ruimtes weer benadrukken.

Grafische details

Wie in Utrecht even wil afspreken, spreekt af bij Uncle Jim. Wie dit is, blijft een mysterie. Maar wel een met een verhaal. Door het interieur heen zijn op verschillende plekken verwijzingen aangebracht naar deze Uncle Jim. Van zijn favoriete broodjes tot hoe hij eruit zou kunnen zien. Ook deze grafische details hebben wij verzorgd.

MEER HORECA INTERIEURS ?

Het interieur voor Uncle Jim is opgeleverd in de herfst van 2018. Andere horecainterieurs die wij ontwikkeld, gerealiseerd en/of geproduceerd hebben, staan ook op onze site. Wilt u meer weten of eens kennismaken? Neem dan contact met ons op.

INTERIEUR CONCEPTEN VOOR DE HORECA

Bij ESTIDA ontwerpen en realiseren we interieurconcepten voor de horeca. Met unieke ontwerpen waarin we stijl, sfeer en functie naadloos in elkaar laten overgaan, creëren we authentieke interieurs met de gewenste uitstraling. Meerdere voorbeelden hiervan staan al op onze site. Wilt u daar meer over weten? Of eens vrijblijvend kennismaken? Dan horen we graag van u.

2-uitgelicht-project-940x1080-Rijnbar-amsterdam-stoelpsd