JAREN ’20 STOERHEID VOOR BAR & GRILLRESTAURANT KOLENIST

Service en kwaliteit had De Kolenist Bar & Grill in Zuid-Scharwoude al, maar de juiste sfeer en uitstraling ontbrak nog. Daarom werd ESTIDA gevraagd voor een nieuw interieurontwerp. Iets dat past bij het niveau dat ze al bieden en net zo stoer is als de keuken. Met kleur, kwaliteit en hergebruik van wat al goed was, hebben we dat gerealiseerd

kolonist-77

Redesign à la Peaky Blinders

De Kolenist is een bar & grillrestaurant waarvan het interieur niet meer paste bij de beleving die ze aanboden met hun kaart, kwaliteit en service. Wat ze wilden was een jaren ’20-interieur, een beetje stoer à la Peaky Blinders maar wel met een warme en vooral gastvrije uitstraling. Een duidelijke opdracht voor redesign dus die we met een knipoog naar de naam hebben ingevuld.

Hergebruik van goede elementen

Een flinke verbouwing was nodig om de veranderingen mogelijk te maken. Zoals voor de open keuken die er nu ook inzit. Maar ook zijn een paar elementen behouden en enkel aangepast op kleur. Door wat goed is te hergebruiken, creëerden we meer ruimte voor kwalitatieve materialen en de styling.

kolonist-39

Houtskool-zwart

Zo bleven de houten lambrisering en de balken aan het plafond. Met een nieuwe kleur, houtskool-zwart, werd het aangepast op het concept en kreeg het een nieuwe uitstraling. Diezelfde kleur lieten we terugkomen in het barfront dat we gemaakt hebben van verbrand hout met de structuur van kolen, afgewerkt met een beschermende coating. Het plafond zelf was al voorzien van een akoestische laag. Om die op te laten gaan in het geheel is ook die in een donkere kleur gespoten.

Bottle green

Centraal in dit interieurconcept staat het donkere hout in combinatie met de donkergroene kleur ‘bottle green’ en zwart. Het groen komt terug in baksteentegels bij de keuken, de opvallende wandprint en de stoffering van de stoelen. Stalen frames zijn zwart gespoten en in de styling is veel warm, donkergroen verwerkt.

kolonist-40

Unieke wandprint

Speciaal voor dit restaurant heeft een van onze designers een wandprint ontworpen, geïnspireerd op het restaurantconcept. Stoere afbeeldingen met afwisselend teksten alsof ze met houtskool erin gekrast zijn op een groene ondergrond. Geprint op vinyl behang hangt dit nu prominent boven de lambrisering en komt terug op een van de ronde tafels.

Doorkijk-openhaard naast verlichte wijnkast

Met een opvallende wijnkast worden de goede wijnen van de Kolenist nu nog meer benadrukt. Deze wijnkast wordt met led aangelicht en vormt de basis van twee loungehoeken waar ook gegeten kan worden. Naast de wijnkast is een strakke doorkijk-openhaard geplaatst.

kolonist-70

Mix van stoer en warm in het interieur

Het gehele interieur is een mix van stoerheid met warm comfort. Zo is de bestaande houten vloer donkerder gemaakt en zijn de loungehoeken aangevuld met verschillende kleden. Naar de keuken toe loopt de vloer over in een zwarte tegelvloer die doorgaat tot in de uitgiftekeuken. Deze mix van zachte en harde materialen komt ook terug in het materiaalgebruik van de inrichting met onder meer de stoelen die zijn bekleed met afwisselend velours en canvas.

Interieurconcepten voor de horeca

Bij ESTIDA ontwerpen en realiseren we interieurconcepten voor de horeca. Met unieke ontwerpen waarin we stijl, sfeer en functie naadloos in elkaar laten overgaan, creëren we authentieke interieurs met de gewenste uitstraling. Meerdere voorbeelden hiervan staan al op onze site. Wilt u daar meer over weten? Of eens vrijblijvend kennismaken? Dan horen we graag van u.

kolonist-3