HOUSE OF
BORSKI HEEMSTEDE
INRICHTING
RESTAURANT

EXTRAVAGANT JAREN ’20 INTERIEUR VOOR HOUSE OF BORSKI – OVERVEEN

Ga naar House of Borski in Overveen en het voelt alsof je in een andere tijd stapt. En precies dat was ook de wens van deze opdrachtgever: een café-restaurant met het extravagant interieur van de jaren ’20. Art deco, diepe kleuren en bijzondere details vloeien in dit restaurant samen tot een uniek geheel. En ESTIDA realiseerde dit interieur; van concept tot en met realisatie.

Meer dan een eetcafé

House of Borski is meer dan een eetcafé, het is een ontmoetingsplek waar iedereen zich thuis moet voelen. Gastvrijheid stond dan ook bovenaan het lijstje van deze opdrachtgever, net als een warm interieur in de stijl van de jaren ’20.

2-uitgelicht-project-940x1080estida-borski-overveen-bar-ontmoeten.voorkant

ART DECO INTERIEURCONCEPT

Om die wensen te realiseren, ontwikkelden wij een art deco-interieurconcept waarin we ook de functionele elementen als routing en vaste bouwonderdelen meenamen. Wat volgde was een ingrijpende verbouwing waarin de eerste verdieping bij het voormalige kleine restaurant werd betrokken en waar met slimme oplossingen dit gebouw met veel kleine hoekjes en kamers tot een praktisch, stijlvol geheel werd gemaakt.

2-uitgelicht940x1080estida-borski-overveen-bar.voorkant

KOEPEL VAN ROSÉ

Een van die oplossingen is de rosé-koepel. Een van zwart staal gebouwde drankkast die vanaf de bar doorloopt tot ver in het plafond. In deze koepel worden de flessen rosé mooi verlicht. En wie goed oplet, ziet dat zelfs deze flessen een duidelijk art deco-design hebben. Dit spectaculaire element dat we ontworpen hebben om de trap naar de eerste verdieping aan het zicht te onttrekken, is nu een echte eyecatcher in dit eetcafé.

2-uitgelicht-project-940x1080estida-borski-overveen-koepel-rose

GEOMETRISCH DESIGN EN CHIQUE KLEUREN

Ook meubels zoals de bar, banken en kapstok hebben we speciaal voor House of Borski ontworpen. Elk in de kenmerkende art deco-stijl en rekening houdend met de routing en beschikbare ruimte. Onze eigen ontwerpen vulden we aan met meubel- en gordijnstoffen met opvallende geometrische dessins, behang met bijpassende prints en de Winckelmans-tegels voor de vloer op de begane grond. De chique kleuren roze, groen en blauw met afwisselend zwart die voor het interieur gebruikt zijn, komen terug in deze tegels.

2-uitgelicht-project-940x1080estida-borski-kapstokpsd

VERZAMELD VIA VEILINGEN

Qua materialen domineren hout, staal en glas dit interieur. Opvallend daarin zijn de buisachtige wandlampen met de kenmerkende art deco-lijnen. Net als de authentieke spiegels en de vele wanddecoratie die via onder meer veilingen verzameld zijn om het rijke jaren ’20-gevoel te creëren. Met de vele beplanting die ook in het concept al was meegenomen, is dit interieur helemaal af en ervaren de gasten echt het gewenste ‘thuisgevoel’.

4-project-estida-borski-overveen-antiek

AUTHENTIEKE INTERIEURCONCEPTEN VOOR DE HORECA

Wij creëren authentieke interieurconcepten voor de horeca waarbij we de wensen van de opdrachtgevers altijd naadloos laten aansluiten op de bouwkundige mogelijkheden van het pand en de functionele eisen voor het gebruik. Zo geven we elke horecagelegenheid een uniek karakter waarmee het zich kan onderscheiden en een prettige ambiance creëert voor haar doelgroep. Meer voorbeelden daarvan staan op onze site. Voor meer informatie of om eens vrijblijvend kennis te maken kunt u altijd contact met ons opnemen.

2-uitgelicht-project-940x1080estida-borski-overveen.voorkant