METAMORFOSE MET KLEURRIJK INTERIEURCONCEPT – HOTEL CARLTON PRESIDENT, UTRECHT

Een bestaand hotel radicaal veranderen tot een uitdagende locatie waar vergaderen fun is en overnachten verfrissend. Met een kleurrijk interieurconcept vol grootse kleuren en subtiele details in de inrichting hebben we dat gerealiseerd voor Hotel Carlton President in Utrecht.

Lobby2_LR

Opdracht: fun, modern en uitdagend

De opdracht was om een bestaand hotel zo anders in te richten dat het een moderne, ‘hippe’ uitstraling kreeg, waar gasten uitgedaagd werden om creatief te vergaderen en waar het interieur niet alleen functioneel maar ook fun was. Sommige bouwkundige elementen zoals de lambrisering moesten wel gehandhaafd blijven.

Hotelhal_1_HR

Urban Nature

Voor deze grootschalige verandering is het interieurconcept Urban Nature als uitgangspunt gekozen. Een passend concept gezien de locatie van het hotel; aan de rand van een natuurgebied langs de A2. Met grote kleurvlakken en verrassende interieurdetails creëerden we inspirerende ruimtes. De contrasten van het concept en de kleurthema’s zijn ook doorgevoerd in de hotelkamers waar nut gecombineerd is met creatieve oplossingen.

One24_serre_HR

Organische mix van verrassende elementen

Opvallend in het nieuwe hotelinterieur zijn de grote kleurvlakken en het consequente kleurgebruik in ruimtes. Ook de speelse details in onder meer de vergaderzalen en gangen vallen op. Terugkerende elementen in dit concept zijn de botanische prints, geometrische vormen en grafische elementen. Ogenschijnlijke tegenstellingen zijn door de consequente toepassing van dit interieurconcept op organische wijze samengebracht.

Living_1_HR

Work in progress

De verbouwing van de 115 hotelkamers startte in juli 2017 en kon in oktober worden afgerond. Inmiddels zijn ook de gangen, een lounge, de boardrooms, brainstormrooms en een livingroom opgeleverd. Het banqueting met de 9 vergaderzalen is begin 2018 in 2 maanden tijd opnieuw ingericht. De lobby en het restaurant volgen deze zomer waarna de metamorfose van dit hotel compleet zal zijn.

Meer weten?

Meer verrassende interieurconcepten staan hier op onze site. En wilt u meer weten of eens kennismaken? Dan horen we dat graag!

Projectdetails

Project Hotel Carlton President
Locatie Utrecht
Periode 2017 – 2018

Hotelhal_2_HR-kopie