HOUSE OF RITUALS
ROUHI AMSTERDAM
INRICHTING
RESTAURANT

VOLOP BELEVING EN KWALITEIT IN RESTAURANT ROUHI – HOUSE OF RITUALS

 

Rouhi is het restaurant van House of Rituals in Amsterdam. Deze indrukwekkende locatie aan het Spui moest de beleving en kwaliteit van deze grootste flagshipstore van Rituals Cosmetics uitstralen. ESTIDA tekende voor deze opdracht en ontwierp een interieur dat naadloos aansluit bij het restaurantconcept. Luxueus, uitnodigend en heel aangenaam ademt dit restaurant alles waar Rituals voor staat.

 

news -eerste rij rouhi-tafels-raam

MIX VAN INVLOEDEN EN ELEMENTEN

 

‘Rouhi’ is een combinatie van de Arabische woorden ‘rouh’ en ‘i’ wat samen ‘mijn ziel’ betekent. Ook het menu van Rouhi is een mix waarin invloeden van het Verre Oosten gecombineerd worden met die van de westerse keuken en waarin ze zich laten inspireren door de vier elementen. Het resultaat dat ze serveren is food for the soul; gerechten die lichaam, geest en ziel voeden.

news -eerste rij rouhi-tafel

KLEUREN EN STOFFERINGEN

 
Al deze kenmerken van Rouhi hebben we verwerkt in het interieurconcept waarbij kwaliteit, comfort en beleving het uitgangspunt waren. Zo hinten de kleuren geel, blauw en groen naar de elementen terwijl de stoffering weer duidelijk kwaliteit en comfort uitstraalt.

Webbing als sfeerbepaler

Met veel rotan en webbing is de sfeer van het Verre Oosten in het restaurant gebracht. In combinatie met de Oosterse dessins van sommige stoffen en de vele beplanting die ook in het concept was meegenomen, ontstaat er een aangename sfeer waarin de Aziatische invloeden heel subtiel doorklinken.

 

news -eerste rij rouhi-2

MAATWERK VOOR DE MULTIFUNCTIONELE BAR

 
Ook al was in dit deel van het pand eerder al een horecagelegenheid, het moest toch ingrijpend verbouwd worden. Zo is er een voorbereidingskeuken in de kelder aangelegd en is een bar op maat om de keuken in het restaurant zelf heen gebouwd. Deze multifunctionele bar met geïntegreerde tafels hebben wij hiervoor ontworpen en gebouwd in onze werkplaats. De opvallende achterwand met messing rasterpatronen geeft het geheel weer een stijlvol Oosters tintje.

2-uitgelicht-project-940x1080-Rouhi-bar copy

KERAMISCH MARMER EN GLAS

 
Ook de serre bij dit restaurant is nieuw neergezet. Waar in het restaurant voor hout is gekozen, ligt op de vloer van het restaurant keramisch marmer wat ook terugkomt in het barblad en bij enkele tafelbladen. Tussen de winkel aan de andere kant en het restaurant is een glazen wand geplaatst waardoor het samen toch weer een geheel vormt.

2-uitgelicht-project-940x1080-Rouhi-serre

AKOESTISCH SPUITWERK OP HOGE 19E EEUWSE PLAFONDS

 
Rouhi is met de Rituals-winkel gevestigd in een oud winkelpand uit de 19e eeuw met de kenmerkende hoge plafonds. Door deze te behandelen met akoestisch spuitwerk en het interieur rijk te stofferen, is het ondanks de hoge plafonds, marmeren vloer en glazen wand toch een heel aangename ruimte geworden die het luxe Rituals-gevoel uitstraalt zoals gewenst was.

2-uitgelicht-project-940x1080-Rouhi-plafond

TOONAANGEVEND IN INTERIEURCONCEPTEN VOOR DE HORECA

 

Toonaangevend in interieurconcepten voor de horeca

ESTIDA creëert unieke en toonaangevende interieurconcepten voor de horeca. Stijl en sfeer wordt daarbij perfect gecombineerd met de bouwkundige elementen en functionele eisen van het gebruik. Elk pand krijgt zo een authentiek karakter passend bij het merk en aantrekkelijk voor de doelgroep. Bekijk eens de vele voorbeelden van ons werk op de site. En wilt u weten wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

2-uitgelicht-project-940x1080-Rouhi-estida