ZEEZICHT

OMSCHRIJVING

Strandpaviljoen Zeezicht Castricum geheel vernieuwd

In december 2011 werd Strandpaviljoen Zeezicht in Castricum aan Zee opgeleverd. Het strandpaviljoen is een van de zaken op het Noordzeestrand waar de seizoen exploitatie heeft plaatsgemaakt voor jaarrondexploitatie. Met de komst van het vaste paviljoen ontstond de vraag naar een nieuw interieur.

De opdracht die ESTIDA meekreeg was om de zaak aantrekkelijker te maken voor winterse bezoekers, zonder daarbij de efficiëntie te verliezen die nodig is om op drukke zomerdagen de gasten goed te kunnen bedienen. Bovendien was er de wens om Zeezicht al vanaf de strandafgang een aantrekkelijke aanblik te geven, ook ‘s avonds.

Interieurplan

In het interieur vormt een zilte sfeer met veel naturellen de basis. De lange zaak is in drie zones verdeeld. Direct bij de entree is een aantrekkelijke lounge zit gemaakt met haard, die ook van buitenaf goed zichtbaar is. Het loungegedeelte heeft een neutrale basis in zandkleur en grijzen. Roze/rode accenten in de bankstoffering geven een warme sfeer. In het middendeel van de zaak het bargebied met grote blank eiken bar en licht meubilair, het donkere plafond accentueert deze zone. Daarna het luxere restaurantgebied met een warme sfeer. Natuurlijke materialen als donker notenhout en blank eiken zijn gecompleteerd met luxe (skai)leren meubelafwerking en turquoise accenten. Een bank met plafondhoge louvres vormt een afscheiding tussen de looproute en het restaurant.

De separate feest/vergaderzaal heeft bewust een totaal andere sfeer gekregen. Door deze geheel wit te maken krijgt het uitzicht de aandacht die het verdient. 28 witte lampenkappen in verschillende maten, hangen als wolken in de zaal en creëren de sfeer van duizend en een nacht op het strand. Het beeld wordt gecompleteerd door een houten white wash vloer, witte louvres en meubels, met een opvallende bank die optisch doorloopt van binnen naar het besloten terras buiten. Het meubilair op het aangrenzende terras is doorgevoerd in de zelfde stijl; witten, grijzen en zandtinten bepalen het beeld.

’s Avonds kan met gekleurd led een voor ieder situatie passende sfeer worden bereikt.

Ook het terras heeft aandacht gekregen en is net als het restaurant verdeeld in zones. In het voorste deel warme rosé en bruintinten, terwijl het tweede deel wat stoerder is ontworpen met opvallende kunststof oorfauteuils, afgedecoreerd met het turquoise dat ook binnen terug te vinden is.

ESTIDA droeg zorg voor design en realisatie van het complete interieur, inclusief interieurbouw van de maatwerk elementen.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Michiel & Sophie Gooijer en Vincent & Jolanda Meurs
Locatie: Castricum
Datum: Juni 2015