FREEZLAB

OMSCHRIJVING

Een warm interieur voor het ijskoude freezlab

Een warm bad creëren voor de klanten die net uit een koude cabine van -110 C˚ stappen. Dat was het verzoek van Freezlab aan ESTIDA. Wij ontwikkelden een warm, luxe en crispy interieur dat moeiteloos samensmelt met dit frisse wellnessconcept in Amsterdam.

Cryotherapie

Freezlab heeft de cryotherapie in Nederland geïntroduceerd; een behandeling met extreme kou. Deze koudetherapie helpt het lichaam herstellen en sterker maken en wordt daarom ingezet bij sporters, als beauty- of wellnessbehandeling en ter ondersteuning van een goede gezondheid. Ook dit gezonde aspect moest terugkomen in het interieur zonder dat het te klinisch werd.

Modern interieur in het Olympisch Stadion

De opdrachtgevers hadden al eerder met ESTIDA Interior Design en Concept Development gewerkt en vroegen ons om nu in het Olympisch Stadion een modern, warm interieur voor Freezlab te ontwikkelen. Wij creëerden een aantrekkelijke, comfortabele plek waar de gasten zich direct welkom zullen voelen.

Natuurlijk, aaibaar en warm

In het ontwerp combineerden we natuurlijke materialen zoals beton en gerookt eiken met aaibare kleden en vachten en koele basiskleuren wit en turquoise. Het ijs en de vrieskou die centraal staan bij Freezlab komen zo overal terug waarbij de sfeer allerminst kil is. Het warme, donkere eikenhout geeft de ruimtes een organische, natuurlijke uitstraling en combineert goed met de moderne betonnen muren en strakke meubels.

Boomstam in turquoise epoxy

Een absolute eyecatcher is het blad van de ontvangstbalie; een boomstam in turquoise epoxy. Dit blad hebben we speciaal ontworpen voor Freezlab, een duidelijk en zichtbaar statement van het natuurlijke, frisse en vooral unieke karakter.

Interieur met het wauw-effect

Bastiaan Swager van Freezlab wilde het wauw-effect in een warm en modern interieur en dat is ook gelukt: ‘Wij zijn er heel blij mee. De communicatie en samenwerking met ESTIDA tijdens het ontwerp en de verbouwing verliep heel goed. Maar het mooiste zijn de reacties van onze gasten die altijd direct zeggen dat ze dit zo’n prachtige plek vinden!’

Interieurdesign voor de wellnessbranche

Behalve voor de horeca ontwikkelen, realiseren en produceren wij als onafhankelijk bureau ook bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de wellnessbranche. Op onze site staan verschillende aansprekende voorbeelden van ons werk in interieurdesign. Bent u benieuwd of wij ook voor uw bedrijf iets kunnen betekenen? Laten we dan eens kennismaken. Neemt u contact met ons op?

Freezlab Amsterdam
Contactpersoon: Bastiaan Swager
Olympisch Stadion 36, Amsterdam

020-2621054
www.freezlab.nl
info@freezlab.nl

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Freezlab
Locatie: Amsterdam Olympisch Stadion
Datum: april 2016

BMG Group Andries Borgeld