VINCI FOOD FAIR

OMSCHRIJVING

Van buurtcentrum naar hip combinatieconcept

Eind januari 2014 werd Vinci Food Fair aan het Da Vinci Plein in Meerwijk, Haarlem in gebruik genomen. Vinci Food Fair is gesitueerd in het voormalige buurtcentrum dat hiermee een nieuwe invulling heeft gekregen. Het concept is een combinatie van café restaurant en vintage store, waar mensen en spullen een tweede kans krijgen en een ontmoetingsplek voor de wijk wordt geboden.

Interieur

Het thema ‘een tweede kans’ is doorvertaald in het interieur, dat een opvallende styling heeft. ESTIDA heeft een interieurconcept ontwikkeld waarin hergebruik van materialen een belangrijke rol speelt.

Het systeemplafond is verwijderd waarna het raster en het bouwkundig plafond met alle techniek in kleur is gespoten. Op de vloer een doorleefde eikenvloer, met een ingelegd karpet van grijswitte tegels met Mediterraan patroon. Het barfront is gemaakt van eikenhouten steigerdelen, groenten kratjes doen dienst als schappen achter de bar.

Er is veel vintage meubilair toegepast, dat middels herstoffering een eigentijdse look heeft gekregen en op elkaar is afgestemd. De toonbank en presentatierekken van de vintagestore zijn uit pallethout samengesteld. De kleurrijke ruimte wordt uitgelicht door rails met stoere spots en eigenwijze metalen hanglampjes. Op de vensterbank een moderne interpretatie van het klassieke schemerlampje, zodat ook ‘s avonds de aanwezigheid van deze nieuwe zaak, niet te missen is.

De voormalige kantoorruimte heeft een laagdrempelige, gastvrije ambiance gekregen, waarmee de verwachting van de initiators is overtroffen en een maatschappelijk doel een ontmoetingsplek in de wijk is geworden.

ESTIDA droeg zorg voor design en realisatie van het complete interieur, inclusief interieurbouw van de maatwerk elementen.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Perspectief Leerwerkbedrijven
Locatie: Haarlem
Datum: Januari 2014