HOTEL PRINS HENDRIK TEXEL

OMSCHRIJVING

VERRASSENDE HOTELKAMERS GEÏNSPIREERD OP WADDENVOGELS VOOR HOTEL PRINS HENDRIK OP TEXEL

Een hotel uit 1911 een frisse nieuwe inrichting geven zodat ze ook een jongere doelgroep aantrekken, die opdracht kregen wij van Hotel Prins Hendrik op Texel. Met de vogels van het eiland en de bijzondere ligging te midden van natuur en reservaten als inspiratiebron en natuurlijk gebruikmakend van de mogelijkheden in het hotel, gaven we de twintig kamers in rap tempo een aansprekend interieur. Heel rap, want enkele uren na oplevering waren alle kamers alweer in gebruik.

Verrassende hotelkamers

Hotel Prins Hendrik op Texel is een geliefd hotel maar had wel een wat verouderde inrichting. Om ook in de smaak te vallen bij de jongere bezoekers van dit Waddeneiland waren Ingeborg Noordam en Ernst Weijschede van Hotel Prins Hendrik, op zoek naar een interieurdesigner die er verrassende hotelkamers van kon maken. Een overtuigend conceptvoorstel van ESTIDA Interior Design en Concept Development was meteen raak en de eerste samenwerking was een feit.

Interieurconcept gebaseerd op Waddenvogels

Het hotel bevindt zich op een bijzondere locatie; midden tussen de natuurgebieden, een aantal vogelreservaten en vlakbij de Waddenzee. Een interieurconcept waarin vijf Waddenvogels centraal staan benadrukt die unieke ligging. Bovendien geeft dat de hotelgasten al in het hotel een beleving van de fauna die dit eiland zo kenmerkt.

Inrichting met onder andere blauw, oranje en paars

Per vogel werd een kleur bepaald voor de inrichting van de bijbehorende kamer. Zo kreeg de Blauwborst een blauwe kamer, de Aalscholver een paarse en de Grutto een oranje kamer. Op dibond is de vogel groot afgebeeld in de kamer en op de deur met een grote sticker. Nadat de kleurenthema’s waren vastgelegd werd per kamer het bijbehorende meubilair ontworpen. Dit waren onder meer de kasten, bureaus en de betimmering van de hoofdborden.

Extra slaapplaatsen

In enkele tuinkamers, gelegen op de begane grond, werd een nis rondom het bed gebouwd waarbij de vloer, wand en het plafond van hetzelfde materiaal met houtprint is gemaakt. Stroken in diverse lengtes geven die nissen een speels effect. Ook werden extra slaapplaatsen gecreëerd in enkele kamers door de toevoeging van een bijpassende, royale slaapbank.

Wanddecoratie als sfeerelement

Een opvallend terugkerend sfeerelement in elke kamer is de wanddecoratie van authentieke borden in verschillende formaten. Speciaal voor deze opdracht zijn die stuk voor stuk persoonlijk uitgezocht door de interieurdesigner van ESTIDA.

Tevreden klant

“Dit jaar heeft ESTIDA twaalf kamers opnieuw ingericht, vorig jaar waren dat er al acht. Het ging allemaal heel vlot, in slechts twee midweken. Op de dag van de oplevering was ESTIDA om 11 uur ’s ochtends klaar en ’s avonds waren de kamers alweer verhuurd!” Bouke Weber van Hotel Groep Texel, waar Hotel Prins Hendrik deel van uitmaakt, is heel tevreden over het resultaat: “De samenwerking verliep uitstekend, ze hebben zich echt ingezet om een tevreden klant te krijgen en dat is ze gelukt!”

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

Als onafhankelijk bureau ontwikkelt, realiseert en produceert ESTIDA bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca. Een selectie daarvan vindt u op onze site. Wilt u daar meer over weten of andere voorbeelden zien? Neem dan contact met ons op!

Hotel Prins Hendrik Texel
Bouke Weber
Spinbaan 12F, Den Burg
0222 – 312 041 of 06 – 53790767
www.prins-hendrik.nl
b.weber@hotelgroeptexel.nl

20 kamers ESTIDA
Contactpersoon; Ruth van Toledo
ruth@estida.nl
020-3371576
06-24943738
www.estida.nl

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever:Hotel Prins Hendrik Texel
Bouke Weber

Locatie: Texel

Datum: mei 2018