CORNELIS BAR AND KITCHEN

OMSCHRIJVING

Stoere bar in jupiler-stijl voor cornelis bar & Kitchen, Rotterdam

Een bar zo inrichten dat het past in de huisstijl van het bekende biermerk Jupiler en geschikt is voor de beoogde doelgroep; mensen die van goede wijnen, mooie bieren en eerlijke gerechten willen genieten zonder poespas. Dat deden wij voor Cornelis Bar & Kitchen uit Rotterdam, op verzoek van bierbrouwer AB Inbev.

Interieuradvies

Marcel Maan, eigenaar van de Rotterdamse bar Cornelis, was al bezig met een ingrijpende verbouwing toen ESTIDA Interior Design en Concept Development erbij betrokken werd. Wij werden gevraagd een interieuradvies uit te werken waarin de huisstijl van Jupiler duidelijk terugkwam. De uitkomst daarvan is nu te zien in deze zaak waarvan wij de bars hebben ontwikkeld en gerealiseerd.

Prominent geplaatste bars

De grote ruimte van Cornelis kan ervoor zorgen dat bezoekers zich wat verloren wanen. Daarom wijzigden wij de indeling en plaatsten de bars prominent in het midden van de zaak. Klanten hebben daardoor nu direct bij binnenkomst al contact met de medewerkers.

Stoer en industrieel interieurbeeld

Het combineren van een naam als Cornelis met de huisstijl van Jupiler kon alleen maar tot een stoer en industrieel interieurbeeld leiden. Op de begane grond domineert aan de voorzijde zwart, staal en leer terwijl op de etage de lichtere kleuren worden gecombineerd met zwarte details.

Jupiler-stier uit zwart staal gelaserd

Voor de bar aan de voorzijde kozen we voor zwart staal, een leren front en een blad van zwart composiet. Een prominente Jupiler-stier uit zwart staal gelaserd werd gemonteerd op een stalen frame boven de bar. De bar zelf benut het hoogteverschil optimaal door vanuit de begane grond door te lopen naar de etage en verandert de ruimte zo tot een geheel. In de bar is ook een cocktailunit ingebouwd. De inrichting op de eerste etage verandert subtiel naar een zachtere sfeer met donkerbruine elementen. Zo is de barfront bekleed met een donkerbruine koeienhuid en het barblad van donkerbruin composiet.

Interieurdesign voor de horeca

Authentieke interieurdesigns voor de horeca worden door ESTIDA ontwikkeld, gerealiseerd en geproduceerd. Meer voorbeelden daarvan zoals unieke bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen vindt u op onze website. Wilt u daar meer over weten? Neem dan contact met ons op om eens kennis te maken.

Cornelis Bar & Kitchen
Marcel Maan
Stadhuisplein 3, Rotterdam

010-7920032
www.cornelisrotterdam.nl

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: AB Inbev en Marcel Maan, Cornelis Bart & Kitchen
Locatie: Rotterdam
Datum: voorjaar 2016