RESTAURANT DE RIPPER

OMSCHRIJVING

RESTAURANT DE RIPPER TOONT DE VEELZIJDIGHEID VAN RESTAURANTINRICHTING

Een bijzonder restaurantinterieur, dat kenmerkt Restaurant De Ripper in Haarlem. Warm, luxe en met ongepolijste details. De plek waar artdirector Michel Ruijgrok van ESTIDA zonder concessies zijn visie op restaurantinrichting kon tentoonspreiden. En dat ook volop heeft gedaan.

Schoolgebouw uit 1892

Restaurant De Ripper is samen met boutiquehotel STAATS, gevestigd in een schoolgebouw uit 1892. Een prachtig pand dat na een verbouwing voldoet aan de eisen van nu, maar waar de sfeer van toen nog steeds voelbaar is. Het is ook een leerwerkrestaurant voor jongeren zodat zij in een bijzondere omgeving werkervaring opdoen terwijl de gasten er in alle luxe en comfort een warm welkom vinden.

Rijk gedecoreerde details en onafgewerkte muren

Die luxe kenmerkt zich vooral door de gebruikte materialen met de vele warme kleuren en rijke stoffen die het interieur een comfortabele uitstraling geven. Wat verder opvalt is de afwerking met rijk gedecoreerde details zoals de vloerkleden en kussentjes, de comfortabele stoelen en riante zitbanken wat een groot contrast vormt met de her en der onafgewerkte muren en wanden. Wie in dit restaurant komt ziet overal en steeds weer nieuwe elementen. Het geheel ademt een ongedwongen, persoonlijke sfeer waardoor gasten zich snel op hun gemak voelen.

Functioneel en efficiënt

Naast luxe en comfort moest het restaurant ook functioneel zijn. Een plek met voldoende zitplaatsen, waar de bediening goed kan werken en waar de keuken efficiënt is ingedeeld. Ook omdat de jongeren zo kunnen leren wat de sleutel tot een goedlopend restaurant is. Vanaf de ontwerpfase is daar al rekening mee gehouden zodat ook voor dit restaurant in het interieurconcept alle aspecten van het restaurant zijn meegenomen.

Totaalbeleving

Ook de indeling van dit restaurant draagt bij aan de totaalbeleving. Zo is het zitgedeelte bij de ramen aan de straatzijde verhoogd om gemakkelijk naar buiten te kunnen kijken en vormt een metershoge authentieke pui binnen in het restaurant een natuurlijke afscheiding tussen de tafeltjes en een lange loungebank. De bar met beschilderde tegeltjes, het grote krijtbord met speciaal voor De Ripper gemaakte tekeningen, de bijzondere tafeltjes en de unieke bar in het lounge-gedeelte maken het geheel af.

Gastvrijheid in restaurants vormgegeven

Restaurant De Ripper draagt in elk detail het signatuur van ESTIDA’s art-director Michel Ruijgrok. Hier heeft hij laten zien hoe gastvrijheid in restaurants vormgegeven kan worden. Met de mix van kwaliteit, authentieke elementen en warmte in kleuren en materialen is een restaurantinterieur gecreëerd waar comfort en functie uitstekend samenwerken.

Interieurconcepten voor restaurants

ESTIDA ontwerpt onderscheidende interieurconcepten voor restaurants. Diverse voorbeelden zijn te zien op onze site. Daarnaast ontwikkelen we ook authentieke interieurs voor hotels, cafés en verzorgen we het interieurdesign voor onder meer winkels, kantoren en wellnesscentra. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Laten we dan eens kennismaken. Neemt u contact met ons op?

PROJECT DETAILS

 

Haarlem