VISCENTRE T’ WAD

OMSCHRIJVING

Nieuw interieur voor horecazaak Viscentre ‘t Wad

Van een fastfood-uitstraling naar een zaak die recht doet aan de kwaliteit vis die ze verkopen, dat was de wens van Viscentre ’t Wad uit Den Oever. En voor zo’n interieur schakelden ze ESTIDA Interior Design en Concept Development in. Wij ontwikkelden een interieurconcept voor deze horecazaak die de toegankelijke en eerlijke kwaliteit onderstreept en verzorgden de complete realisatie van het nieuwe interieur.

Van vissers tot vertegenwoordigers

Wie bij Viscentre ’t Wad naar buiten kijkt ziet de haven en vissersboten. Een typisch vissersbeeld met vergrijsd hout, staal en donkerrode en diepblauwe tinten. Die kleuren en materialen staan dan ook centraal in het nieuwe interieurconcept van deze kwaliteitszaak. Een plek waar iedereen binnenloopt, van vissers tot vertegenwoordigers. Een zaak waar dus ook iedereen zich op elk moment van de dag welkom voelt.

Toegankelijk interieur

De vis van ’t Wad wordt rechtstreeks op de afslag ingekocht en direct in de eigen zaak verwerkt. Om die kwaliteit zichtbaar te maken en de laagdrempeligheid voor een breed publiek te onderstrepen, ontwierpen wij een toegankelijk interieur met hoogwaardige materialen. De open keuken met Krion werkbladen is daarin beeldbepalend evenals de vitrines van vergrijsde eiken vloerdelen, deels ingekleurd, met stalen elementen. De lijn van de vitrines komt terug in de luifels boven de uitgifte van de winkel.

Staal en hout

Het open, robuuste karakter van dit interieur wordt onderstreept door het contrast van industriële elementen met het warme hout. De grote stalen rekken die rondom de bestaande kolommen zijn geplaatst, zijn zowel decoratief als praktisch. De donkere en lichte vloertegels benadrukken op natuurlijke wijze het verschil tussen winkel en keuken en het restaurant. En voor het interieur in het restaurant kozen we eveneens kwalitatieve materialen met een warme uitstraling die goed passen in deze omgeving van visserij en schepen. Met houten tafelbladen, stalen frames en stoelen en banken van hoogwaardig skai is het interieur sfeervol, toegankelijk en gelijk heel praktisch.

Uitgesproken interieurconcept

Ook de mogelijkheid om een ruimte te verhuren voor private dinings of zakelijke bijeenkomsten is in het concept opgenomen. De daarvoor ontworpen schuifdeuren van staal met houten delen zijn op maat gemaakt in ESTIDA’s interieurbouwwerkplaats. De opvallende neonverlichting in die ruimte is speciaal ontworpen voor dit interieurconcept.

Interieurdesign voor de horeca

Als onafhankelijk bureau ontwikkelen, realiseren en produceren wij bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca. Een selectie van ons werk in interieurdesign staat op de website. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op om eens kennis te maken.

Viscentre ’t Wad
Aart Schouten
Haventerrein 4, Den Oever

0227–510405
06-22979644
www.viscentrehetwad.nl
info@viscentrehetwad.nl

120 zitplaatsen binnen, inclusief zitplaatsen aan een bar en 50 zitplaatsen op het terras

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Viscentre ‘T Wad
Locatie: Den Oever
Datum: februari 2016