BERGSE BOSSEN

OMSCHRIJVING

MULTIFUNCTIONELE RUIMTES IN HOTEL BERGSE BOSSEN SLIM EN SFEERVOL INGERICHT

Multifunctionele ruimtes zo slim inrichten dat ze sfeervol zijn op elk moment van de dag, waarvoor ze ook gebruikt worden. Die opdracht namen we aan van Hotel Bergse Bossen en we ontwierpen en produceerden het interieur voor het souterrain en voor het restaurant. Met een heel tevreden opdrachtgever tot gevolg.

Vergaderen en feesten

Hotel Bergse Bossen uit Driebergen-Rijsenburg is een hotel waar je kunt vergaderen en feesten. Al die verschillende functies trekken diverse doelgroepen aan met uiteenlopende wensen. Door de ruimtes slim in te richten kan het hotel nu op elk moment van de dag inspelen op de wensen van de klant van dat moment. Terwijl met een handomdraai de ruimte aangepast wordt voor de volgende groep.

Functioneel en decoratief

In 2017 richtten we het souterrain in; een ruime zaal voor vergaderingen én voor feesten. Met strakke belijning op de wanden en de vloer is ervoor gezorgd dat het voor beide doeleinden gebruikt kan worden. Als functioneel en decoratief element hebben we verrijdbare houten zitjes en plantenbakken ontworpen. Deze maken de zaal ruim bij een feest en kunnen functioneel neergezet worden voor bijvoorbeeld breakouts tijdens vergaderingen.

Sfeerbepalende ledverlichting

De bar in het souterrain heeft een geheel andere functie bij een vergadering dan bij een feest. Met een ledlijn die de bar en de luifel uitlicht verandert de sfeer daar van een café en dancing met een druk op de knop naar een frisse vergaderzaal. Of andersom.

Restaurant voor ontbijtbuffet en à la care diner

Diezelfde multifunctionaliteit moest terugkomen in het restaurant; hier ontbijten en lunchen grote groepen mensen die dan gebruik maken van het buffet. ’s Avonds wordt er juist à la carte gedineerd. Zowel beide functionaliteiten als de routing om tijdens de piekdrukte snel alles goed te kunnen verwerken, waren vereisten voor een nieuw interieur.

Buffet en bar

Het lichte, ruime buffet is ingekaderd door een metalen luifel en bar waardoor het buffet nu geen storend element meer is tijdens de diners. Bovendien is het nu juist te gebruiken als plek waar bezoekers nog even wat kunnen drinken zodat het niet alleen decoratief is maar ook ’s avonds een functie heeft.

Natuurlijk interieurthema

Met glazen schuifwanden in stoere stalen frames zijn ruimtes in het restaurant af te schermen voor groepen die apart willen zitten. Door hier wel voor glas te kiezen blijft de bosrijke omgeving op elke plek in het restaurant zichtbaar. Een element dat ook verwerkt is in het natuurlijke thema dat de basis vormde voor dit interieur.

Visuele onderbreking aan het plafond

Om de grote ruimte visueel te onderbreken is een bijzonder lichtelement ontworpen. Hieraan zijn bronzen buislampen op verschillende hoogtes bevestigd. Deze sfeervolle touch met een knipoog naar het natuurlijke thema, camoufleert het akoestische spuitwerk op het plafond dat gezien de afmetingen van de ruimte een vereiste was.

Hoe richt u uw multifunctionele ruimtes in?

Slimme interieuroplossingen voor de horeca en hotellerie, die bedenken, ontwikkelen en produceren wij. Ook als het multifunctionele ruimtes zijn zoals voor Hotel Bergse Bossen. Meer voorbeelden van interieurconcepten voor de horeca ziet u hier in ons online portfolio. En wilt u eens met ons van gedachten wisselen over de inrichting van uw zaak? Neem dan contact met ons op en we maken snel een afspraak.

PROJECT DETAILS