Golden Tulip Hotel Tjaarda Oranjewoud

OMSCHRIJVING

Meer omzet en enthousiaste gasten na nieuw interieur in Fries hotel

Een hotel met een inrichting uit begin jaren ’90 transformeren naar een modern-chique interieur met een warme uitstraling. ESTIDA realiseerde dat en de opdrachtgever ziet sindsdien enthousiaste gasten én een omzetstijging in het grand-café van 25%.

Friese roots in de hotelkamers

Golden Tulip hotel Tjaarda Oranjewoud in Friesland is schitterend gelegen tussen de bossen en het Friese Oranjewoud, een park dat bij het vroegere buitenverblijf van de Oranjes hoorde. Een herkomst en locatie waar eigenaar Tjitte Wolf trots op is en wat duidelijk terug moest komen in de inrichting van de hotelkamers.

Warme, modern-chique uitstraling

Behalve de hotelkamers moesten ook het grand-café, de hotellobby en de bruidssuite opnieuw ingericht worden. Tjaarda Oranjewoud koos voor ESTIDA Interior Design en Concept Development en gaf de randvoorwaarden aan; een modern-chique interieur met warme, uitnodigende uitstraling. En de hotelgasten moeten ’s ochtends direct beseffen dat ze in Friesland zijn, midden in de bossen op het parklandschap Oranjewoud.

“Lekker Sliepe”

De luxe hotelkamers zijn opnieuw ingericht waarbij het grote ‘Lekker Sliepe’ op de muur elke gast ’s avonds op z’n Fries een goede nacht wenst. Grote zwart-wit fotowanden van een bosomgeving en kleinere fotolijstjes met afbeeldingen uit het park brengen de buitenomgeving binnen in de kamers en geven het geheel een intieme sfeer.

Duurzaam hergebruik

Met Friese nuchterheid werd ook besloten om dat wat nog goed was, gewoon te behouden. Een duurzaam besluit waarbij we met nieuwe kleuren, tegels en een andere inrichting elke kamer en badkamer een geheel nieuwe look hebben gegeven terwijl wat mogelijk was werd hergebruikt. Een geslaagde combinatie die de ruimtes een nieuwe, sfeervolle uitstraling geeft.

Verschillende ruimtes

Het restaurant/grand-café werd ingrijpend aangepakt. Tjitte wilde de indeling kantelen en de muren eruit halen om zo een transparante, grote ruimte te creëren met open keuken. Wij adviseerden hierbij en verzorgden de inrichting met als meest opvallende element de lange bank die dwars door het restaurant staat met daarboven een luifel van stalen frames. Deze elementen zijn ontworpen en gemaakt door ESTIDA en hebben de oorspronkelijk verschillende ruimtes tot een geheel gebracht.

Fantastisch gedaan!

“De gasten zijn laaiend enthousiast en het grand-café realiseert sinds de verbouwing 25% meer omzet.” Tjitte Wolf is bijzonder tevreden: “Tjaarda is 182 jaar oud. Het is de kunst om dan toch jong te blijven. Ik vind dat ESTIDA dat fantastisch heeft gedaan!”

Interieurdesign, ook voor hotels

Voor horeca, bedrijven en hotels ontwikkelen, realiseren en produceren wij interieurdesign, bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen. Een voorbeeld daarvan zijn de kamers en ruimtes in dit hotel. Meer voorbeelden van ons werk ziet u op onze website. En wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Golden Tulip Tjaarda
Tjitte Wolf
Koninging Julianaweg 98, Oranjewoud

0513-433533
www.goldentulip.com

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Golden Tulip Tjaarda Tjitte Wolf
Locatie: Oranjewoud