DE STALLEN PURMEREND

OMSCHRIJVING

Markt-industrieel interieur voor restaurant De Stallen in Purmerend

Van luidruchtige veemarkt naar een stoer en stijlvol restaurant; restaurant De Stallen in Purmerend heeft in mei 2016 haar deuren geopend in de oude stallen van de bekende vroegere koemarkt. Met een unieke mix van authentieke items en moderne blikvangers wisten we een interieur te creëren dat recht doet aan het verleden en toch heel modern en smaakvol is. Precies zoals de eigenaar voor ogen had.

ESTIDA, voor het interieurplan en interieurdesign

Toen Elmer van der Zee, eigenaar van De Stallen, de sleutels van dit pand kreeg deed niets in deze oude koestallen denken aan de mogelijkheden voor een restaurant. Toch was dat precies wat hij zag en zocht via een enorm moodboard het beeld bij het markt-industriële concept dat hij wilde. De sfeer van de interieurs die steeds weer aanspraken waren veelal onze ontwerpen. En dus schakelde Elmer ESTIDA Interior Design en Concept Development in voor een interieurplan en de ontwikkeling van het interieurdesign.

Originele delen

Waar mogelijk zijn de originele delen van het pand bewaard of hergebruikt. Zo hangen in het bargedeelte de oude voederbakken nog en de drie die plaats moesten maken voor een glazen pui doen nu dienst als wasbak bij de toiletten. Ook hangen de kettingen waaraan de koeien vaststonden nog steeds aan de muur. Die muren zijn onveranderd en voor de vloeren zijn de oorspronkelijke tegels hergebruikt zodat ze goed begaanbaar werden. Om het daglicht optimaal te benutten is de vloer van de hooizolder verwijderd en werden ramen in het dak geplaatst.

120 led-lampen naast staal, leer en hout

Naast het behoud van de authentieke details kozen we voor dit interieur voor een ogenschijnlijk willekeurige mix van staal, leer en hout. Samen vormen ze echter een eenheid die de verschillende ruimtes van De Stallen met elkaar verbinden en het geheel een uniek karakter geven; ruw, stoer maar heel toegankelijk. Zo is er de bar met een blad van leer in staal en een metershoge stalen achterkast. Om een dansruimte te creëren is een grote tafel voorzien van stalen kabels om het omhoog te takelen als de DJ de muziek start. En zo’n 120 led-lampen in staaldraad geven elke ruimte een warme sfeer.

Topkwaliteit, topspullen en topideeën

“Al bij ESTIDA’s eerste ontwerp was de stijl en het concept direct raak.” Elmer vertelt dat de samenwerking vanaf het begin heel erg goed beviel. “Ze leveren topkwaliteit, topspullen en vooral ook topideeën.” Gedurende het proces werd er wel steeds wat aangepast doordat er nieuwe mogelijkheden waren of omdat Elmer wat nieuws had gezien. “Ik ben een Pietje Precies en het moet echt goed zijn, maar met ESTIDA is dat ook echt gelukt!”

Interieurdesign voor horecabedrijven

Voor horecabedrijven ontwikkelen, realiseren en produceren wij als onafhankelijk bureau interieurdesign, bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen. Voorbeelden hiervan staan op onze website. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

De Stallen
Elmer van der Zee
Koemarkt 54, Purmerend

0299-736760
www.de-stallen.nl
info@de-stallen.nl

65 zitplaatsen binnen, heel ruim opgezet, 55 op het terras dat vergroot kan worden voor feesten en partijen.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Elmer van der Zee, De Stallen
Locatie: Purmerend
Datum: Mei 2016