JOSEPH AAN DE POEL

OMSCHRIJVING

In Aalsmeer heeft ESTIDA aan de Stommeerweg in Aalsmeer het tweede Joseph concept gerealiseerd. Eigenaar Jos Bölte en zijn vrouw Marga Dekker openden eerder Bar Bistro Joseph en cocktailbar Josephines in Hoofddorp. Met de opening van Joseph ‘Aan de Poel’ hebben zij met deze locatie aan het water niet alleen een restaurant met cocktailbar, maar ook een terras en publiekstrekker aan de Kleine Poel bij Jachthaven Dragt.

Nadat het voormalige restaurant in de haven failliet ging, zochten de havenbeheerders een nieuwe exploitant voor het pand. Ze kwamen in contact met Jos Bölte, eigenaar van Bar Bistro Joseph en Josephines cocktails, wine and bites in Hoofddorp. ‘Ik was aan het nadenken over een nieuw horeca concept’ vertelt Jos, ‘en toen deze kans zich voordeed heb ik die gegrepen. De locatie is geweldig maar omdat er veel aan moest gebeuren, ben ik op zoek gegaan naar investeerders en hebben we dit project samen rond gekregen. Voor de verbouwing ben ik weer met ESTIDA gaan samenwerken. ESTIDA zijn als geen ander in staat een ‘wow’ effect te creëren wanneer mensen een restaurant binnen komen. En dat is naast een goede prijs-kwaliteit verhouding en goed personeel van essentieel belang voor je succes.’

Voor de inrichting gebruikte ESTIDA dezelfde vintage accenten die ook in de het bestaande Joseph en Josephines aanwezig zijn. De typische huiskamersfeer, die bereikt is door het toepassen van warme kleuren, leer, hout en luxe stoffen, kenmerkt vooral het bar-gedeelte van Joseph aan de Poel. De absolute eyecatcher in het geheel is de dertien meter lange bar die gemaakt is van op elkaar gestapelde houten planken en die doorloopt naar het restaurant gedeelte. Daar aangekomen, is het plafond het volgende opvallende kenmerk. Onder het glazen puntdak bevindt zich een glazen plafond. De daartussen hangende lampen zorgen voor de verlichting waardoor het gehele restaurantgedeelte licht, ruimtelijk en open is. Ook de middelste rij tafels hebben een verrassend detail want de tafelbladen zijn gemaakt van het glanzende dek van een Riva boot.

Het zicht op de Kleine Poel, de gedeeltelijk open keuken en het gebruik van stalen frames met industriële verlichting, die door de breedte van het pand heen en weer kunnen worden geschoven, maken de inrichting van het restaurant bijzonder en daarmee tot een aanwinst in het culinaire aanbod in Aalsmeer en omgeving.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Joseph; Jos Bölte en Marga Dekker
Locatie: Aalsmeer
Datum: Juni 2015

JOSEPH CONCEPTEN

De andere Joseph locaties gerealiseerd door ESTIDA :

 
Joseph Aan de Poel
 
Joseph Aan de Poel
 
Joseph Aan de Poel