JOSEPH SPORTSBAR

OMSCHRIJVING

Van doorsnee sportkantine naar uniek restaurant voor Joseph Sports Bar & kitchen

Een bekend en succesvol horecaconcept naadloos laten aansluiten op een sportomgeving, dat was de opdracht bij de nieuwe Joseph-vestiging; Joseph Sports Bar & Kitchen in Amstelveen. Voor deze horecagelegenheid in sportschool HealthCity, Amstelveen combineerden we het authentieke interieur van Joseph met een sportieve touch. Stoer, urban en een vleugje chic.

Heel kort tijdsbestek

Net als voor zijn 3 andere zaken schakelde eigenaar Jos Bölte ESTIDA Interior Design en Concept Development in om ook dit interieur grondig aan te pakken. In een heel kort tijdsbestek van nog geen 6 weken was het plan ontwikkeld en gerealiseerd. Van een doorsnee sportkantine naar een uniek interieur met bijzondere details.

Vintage sportitems

De basis voor dit interieurconcept is vanzelfsprekend in lijn met de andere Joseph-zaken. Zo werd ook hier gekozen voor de industriële urbanlook met een warme, nonchalant-ogende inrichting voor de lounge. De sportieve omgeving wordt benadrukt met veel details. Zoals de bewerking van de houten muur bij de entree en de lounge waarin foto’s van sportmomenten middels transfers subtiel in het hout zijn verwerkt. Maar ook de salontafel van speciaal bewerkte sportmagazines vastgezet met sjorband en veel vintage sportitems zoals medicine balls, een oude bok en boksbal die het interieur de gewenste authentieke, sportieve look geven.

Veelzijdig interieur

De locatie zelf is er voor veel verschillende bezoeken; van even gezellig bijpraten na het sporten tot flexwerken, zakelijke overleggen, gezonde lunches, culinaire diners en zelfs feestavonden. En dus zorgden wij voor een veelzijdig interieur dat dit ook mogelijk maakt. Met een verlengde bar van 13 meter met een metalen dj-booth aan het uiteinde, een lange, hoge leestafel van eiken balken waaraan werkplekken zijn gecreëerd met hangende stekkerdozen en de ronde zitjes, tafels en comfortabele loungeplekken bij de open haard.

Inrichting voor een concept van de toekomst

Een groene wandprint van 5 meter hoog vormt met speciaal ontworpen plantenbakken van gebogen golfplaten een organische verbinding tussen het industriële restaurant en de entree van HealthCity, waarvan het interieur en passant ook door ESTIDA werd aangepakt. Deze combinatie van sporten, socializen en eten is volgens Jos Bölte het concept van de toekomst. En dat kan nu al bij Joseph Sports Bar & Kitchen. “Sporten hoeft geen opgave te zijn” vindt Jos, “en met deze inrichting op deze locatie is het dat ook echt niet meer.”

Interieurdesign voor de horeca

ESTIDA ontwikkelt, realiseert en produceert authentieke interieurdesigns zoals deze. Meer voorbeelden van unieke bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor horecagelegenheden vindt u op onze website. En wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op om eens kennis te maken.

Joseph Sports Bar & Kitchen
Jos Bölte
Escapade 1, Amstelveen

020-8897657
06-24626441
www.restaurantjoseph.nl
amstelveen@barbistrojoseph.nl

120 zitplaatsen binnen, inclusief bar
40 zitplaatsen op het terras

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Jos Bolte
Locatie: Amstelveen
Datum: Augustus 2016

JOSEPH CONCEPTEN

De andere Joseph locaties gerealiseerd door ESTIDA:

 
Van sportkantine naar uniek restaurant voor Joseph Sports
 
Van sportkantine naar uniek restaurant voor Joseph Sports
 
Van sportkantine naar uniek restaurant voor Joseph Sports