BLUFF

OMSCHRIJVING

GESLAAGD INDUSTRIEEL INTERIEUR VOOR GRILL-RESTAURANT MET HOGE PLAFONDS EN WEINIG RUIMTE

Een vrij kleine ruimte voor een grill-restaurant dat strak en industrieel moest worden maar waar wel iedereen sfeervol kan eten. Met een te kleine keuken en hoge plafonds werd dit een puzzel die ESTIDA tot grote tevredenheid van de opdrachtgever heeft weten op te lossen.

 

Ander interieurconcept voor het nieuwe restaurant

Grill-restaurant Bluff in Enschede is een nieuw restaurant van opdrachtgever Jose Moeskops die ESTIDA Interior Design en Concept Development al vaker had ingeschakeld. Bluff moest een ander interieurconcept hebben dan de andere ondernemingen, een strakke, industriële uitstraling krijgen en er was een oplossing nodig voor de te kleine keuken in een niet te groot pand met wel heel hoge plafonds. En, het moest allemaal speelser en leuker.

 

Ingrijpende verbouwing

Met de keuken als uitgangspunt realiseerden wij een ingrijpende verbouwing en de inrichting van het gehele interieur. We plaatsten de keuken in het midden van de ruimte zodat de gasten bij binnenkomst de kok het vlees al zien bereiden. Ook werd de bar strategisch geplaatst om het grote terras gemakkelijk te bedienen.

 

“Wat ESTIDA bedenkt, pakt heel goed uit”

De hoge ruimtes, 4,60m., wilden we optimaal benutten. Daarvoor ontwierpen we 2 verhoogde podia die het restaurant een speels effect geven en de ruimte in meerdere niveaus verdelen. “Die podia hadden wij zelf nooit bedacht of gedurfd. Maar we hebben vertrouwen in de ideeën van ESTIDA. Veel van wat zij bedenken pakt heel goed uit dus we gingen ervan uit dat dit ook wel goed zou komen. En dat was ook zo, het is heel mooi geworden.”

 

Warme sfeer door notenhout

Het strak-industriële interieur kreeg een warme sfeer door het staal te combineren met tafelbladen van geolied notenhout, een barfront van blokjes notenhout die in verschillende richtingen schuin aflopen voor een speels effect en een houten barblad. De zwart-houten stoelen lieten we bekleden met kunstleer in cognac en blauw voor een stijlvolle touch.

 

Verjongd blad op de tafels voor optisch effect

De tafelranden zijn 30 graden naar binnen gezet, verjongd blad, waardoor het optisch lijkt te zweven. Het strakke rvs van de open keuken wordt verzacht met speciale tegels die afgeleid zijn van de oude gebakken tegels van vroeger met onregelmatig afgewerkte randen.

 

Staalwerk

Door het gehele restaurant zijn veel stalen elementen te vinden zoals een staalplaat tegen de barwand. Een achterkast bij de bar van staal en strekmetaal die tot bovenaan het plafond doorloopt om de hoogte te benadrukken en een groot wijnrek dat een groot deel van de lengte van de zaak beslaat. Al dit staalwerk hebben we speciaal voor Bluff ontworpen om de gewenste uitstraling te krijgen.

 

Horeca-interieur anders in het oosten

Jose is opnieuw tevreden met haar keuze voor ons: “Het interieur moet geschikt zijn voor het publiek hier in het oosten van Nederland, dat is toch anders dan in Amsterdam. Hier is een mooie zaak leuk, maar het moet niet te gek worden. ESTIDA is daar heel goed in geslaagd, de zaak is heel mooi en ziet er door de combinatie van notenhout met staal chique en sfeervol uit.”

 

Interieurdesign voor de horeca

Als onafhankelijk bureau ontwikkelen, realiseren en produceren wij bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca. Een selectie van dit interieurdesign vindt u op onze website. En wilt u meer informatie? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvende kennismaking.

 

 

Bluff, Zaandam

Jose Moeskops

Oude Markt 6, Enschede

053 – 432642

www.bluff.nl

info@bluff.nl

 

50 zitplaatsen binnen + terras

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Bluff

Locatie: Enschede

Datum: voorjaar 2017