ACE AMSTERDAM

OMSCHRIJVING

Een comfortabel interieur van stoere luxe voor restaurant Ace, Amsterdam

Een comfortabel interieur van stoere luxe voor restaurant ACE aan de Utrechtsestraat in Amsterdam is een van onze meest recente projecten. Met bijzondere houten details en ornamenten, donkere stoffen met gevarieerde patronen en veel slimme oplossingen veranderden we dit restaurant tot een uitnodigende, warme plek in de sfeer van Speakeasy.

 

Interieurconcept met slimme details

Rik Thesing, chef bij ACE, begon als leerling-kok in ditzelfde pand en nam het in 2017 over van zijn leermeester. Om het aanwezige potentieel ook uit dit restaurant te halen, schakelde hij ESTIDA Interior Design en Concept Development in voor een interieurconcept passend bij zijn kookstijl en die de kwaliteiten van het pand benadrukte. Met een gelimiteerd budget creëerden we voor dit restaurant een interieur waarin slimme details het op elk niveau interessant en aantrekkelijk maken.

 

Donkere maar warme sfeer

De entresol werd een aantrekkelijke plek waar het comfortabel zitten is en de bar kreeg een nieuw natuurstenen blad zodat de bar zelf behouden kon blijven. De houten wandelementen kwamen veel beter tot hun recht toen de opvallende plafonddelen zwart geverfd werden. De stoelen en banken lieten we bekleden met zwart leer en zwarte stof met verschillende structuren. En met de koperen tafels, het koper op de stoelen en het hoogglansbehang met patroon maakten we het interieur af met een donkere maar warme sfeer.

 

Mix van klassiek met modern, net als op de kaart

Het interieur moest een weerspiegeling zijn van de gerechten op de kaart en dus een mix van klassiek met modern. Daarom zijn de leren banken, donkere plafonddelen en originele houten wanddelen, afkomstig uit Engelse en Schotse kloosters en kerken, gecombineerd met moderne metalen kroonluchters en grote excentrieke foto’s die voorzien zijn van een epoxylaag voor extra glans. Met kleinere lampen van rookglas waar het licht doorheen schijnt, zorgden we ervoor dat de blik van passanten buiten als vanzelf naar binnen getrokken wordt.

 

Niveauverschillen

Het restaurant is vrij lang en smal wat rumoerig zou kunnen zijn. Om dat te voorkomen en de gasten rustig en comfortabel bij ACE te laten dineren, zijn veel niveauverschillen toegepast. Zo wisselen lage tafels af met hoge zitjes en zijn ronde zithoeken ontworpen waardoor ook grotere groepen een prettige plek hebben.

 

Sfeer als in Speakeasy

Het interieur moest een stoere sfeer ademen die doet denken aan de Speakeasy-tijd; de geheime bars uit de tijd van de drooglegging. Eigenaar Rik: “ESTIDA voelde mijn wensen goed aan en heeft alles geheel vlot gerealiseerd. Van ontwerp tot realisatie duurde het maar 2 à 3 maanden. Het interieurconcept past bij dit restaurant en de kaart en is mooi en consequent doorgevoerd.”

 

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

Als onafhankelijk bureau ontwikkelt, realiseert en produceert ESTIDA bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca. Een selectie daarvan staat online. En wilt u meer informatie of voorbeelden? Neem dan contact met ons op.

 

 

Restaurant ACE – Amsterdam

Rik Thesing

Utrechtsestraat 33, Amsterdam

06 – 22 97 84 06

https://www.restaurantace.amsterdam   info@restaurantace.amsterdam

 

56 zitplaatsen

ESTIDA

Contactpersoon; Ruth van Toledo

ruth@estida.nl

020-3371576

06-24943738

www.estida.nl

 

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo

 

 

 

 

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: ACE Amsterdam

Locatie: Amsterdam

Datum: januari 2018