DE ZEEROVER

OMSCHRIJVING

Stoer en ruig restaurantinterieur om ander publiek aan te trekken – de zeerover, zandvoort

Pannenkoekenrestaurant De Lachende Zeerover wilde een breder publiek aantrekken; jonger en niet enkel gezinnen. Met een nieuw concept waarbij de interieurinrichting aansloot bij de nieuwe kaart en huisstijl, is dat gerealiseerd. Restaurant De Zeerover is stoer, strak en ook nog steeds kindvriendelijk.

Interieurconcept

Het restaurant was oubollig te noemen, boordevol accessoires en decoratie. Zeker geen plek die een jonger publiek aantrok. Daarom stelden wij een stoer en ruig interieurconcept voor waarin ook plaats is voor gezinnen.

Staal, beton en grof eikenhout met soms een knipoog

Met een rigoureuze verbouwing in het restaurant werd de basis gelegd voor het nieuwe interieurconcept. Staal, beton en grof eikenhout voeren nu de boventoon waarbij een knipoog her en der laat zien dat kinderen nog steeds welkom zijn.

Verbinding in het restaurant

Een aangebouwde serre maakte van de zaak een te grote open ruimte. Daarom zijn er twee verhogingen geplaatst waar gasten ook kunnen plaatsnemen. Om deze niveaus met elkaar en met de rest van het restaurant te verbinden, hebben we een pergola ontworpen van stoere, grof eiken balken. De stoelen gemaakt van hout en staal en de zitjes van kunstleer met een verweerde look, versterken het gewenste ruige imago.

Betonstaal met houten kistjes

De achterkast is gemaakt van betonstaal waarin houten kistjes zijn geplaatst. Deze achterkast en de bar staan schuin in de ruimte vanwege de bouw en situering van het restaurant zelf. Ook de bar loopt schuin door de pergola wat een spannend beeld in het restaurant geeft. De pergola en de achterkas zijn custommade ontwerpen van de designers van ESTIDA.

Custommade: getekende prints voor de wanden en de bar

De prints op de wanden en de bar zijn eveneens custommade; ze zijn speciaal voor dit restaurant getekend door een van ESTIDA’s designers. Die tekeningen zijn vervolgens geprint op vinylbehang voor de wanden en op HPL voor de bar.

Opvallende details

Opvallend in dit stoere interieur zijn ook de details. Een bank met een rugleuning bekleed in een lieve vlinderstof en de mooiste accessoires uit het oude interieur die hier weer een plek hebben gekregen. Zoals oude kruiken en klokken maar ook levensgrote piraten, de favorieten van de eigenaar.

Van concept t/m realisatie; interieurs voor de horeca

Net als voor andere opdrachtgevers in de horeca hebben we voor De Zeerover een interieurconcept ontworpen en gerealiseerd dat het unieke karakter van dit restaurant benadrukt en functioneel praktisch is. Meer voorbeelden daarvan staan op onze site. Wilt u daar
meer over weten of eens praten over de mogelijkheden voor uw horecagelegenheid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

PROJECT DETAILS