RESTAURANT NOBEL AMELAND

OMSCHRIJVING

Een nieuw interieur met dezelfde sfeer – hotel-restaurant nobel, Ameland.

Een nieuw interieur voor een bekend bruin café en restaurant maar wel de ziel ervan bewaren; die uitdagende opdracht gaf Hotel-Restaurant Nobel op Ameland aan ESTIDA. Met kleur en materialen creëerden we de gewenste eenheid, bijzondere details en veel aandacht voor het Nobeltje behielden de sfeer en door het nieuwe interieurconcept komen de bezoekers en hotelgasten vaker terug of blijven ‘hangen’ om ook te dineren en borrelen in de authentieke ruimtes van deze horecagelegenheid.

 

Verfrissen en meer eenheid in de zaak

Nobel op Ameland is een hotel-restaurant met een bruin café en veel vaste gasten. Toch wilde eigenaar Barend Nobel de zaak verfrissen en er meer eenheid in aanbrengen. “Hier op Ameland is Nobel een instituut en veel gasten waren huiverig over de geplande interieurveranderingen. Maar het was tijd voor vernieuwing waarbij we wel de sfeer wilden behouden. En dat is ESTIDA gelukt, de klanten zijn heel erg enthousiast!”

 

Perfect verlopen van concept tot en met uitvoering

Barend Nobel had zelf al met zijn vaste architect, Joris de Wit van agNOVA, ideeën op papier gezet. ESTIDA Interior Design en Concept Development werd vervolgens voorgesteld als de interieurarchitect om het tot een compleet concept uit te werken en uit te voeren. “En dat is perfect gegaan; van idee en concept tot en met uitvoering verliep alles heel vlot.”

Aangename plek

Het hotel heeft een restaurant met daarbij een serre en een café. Elke ruimte moet altijd gebruikt kunnen worden; van ontbijt tot diner en ook een late borrel. Daarom is de serre voorzien van een grote lampwand, is frisse stoffering aangebracht en is een stalen luifel vanuit het restaurant doorgetrokken tot in de serre en zijn daarin planten geplaatst. Zo werd deze ruimte lichter en een aangename plek om te ontbijten of te lunchen.

Velours met gestikt patroon van stalen lampwand

Het restaurant zelf bevindt zich tussen het café en de serre. Om de eenheid door te trekken hebben we passend bij het hout uit het café een lambrisering voor in het restaurant gemaakt. Ook is in de velours stoffering van de lange ‘slingerbank’ het patroon gestikt van het staal op de lampwand in de serre. Speciaal voor deze locatie hebben we tafels ontworpen en gemaakt die zijn voorzien van vaste, koperen booglampen om een natuurlijke scheiding tussen bar en restaurant te creëren. En de bar is uitgevoerd met eikenhout in mansion weave zodat het weer aansluit bij de lange bank en de lambrisering.

 

Speciale drankkasten voor het Nobeltje als natuurlijke afscheiding

Het bekende likeur het Nobeltje van Ameland krijgt met speciaal ontworpen drankkasten alle gewenste exposure. Gelijktijdig creëerden we met deze kasten een natuurlijke afscheiding zodat er een intiem zitje rond de haard ontstaat. Verder is deze loungeruimte met veel authentieke accessoires ingericht zoals de Friese staartklok en foto’s uit het familiearchief. Die foto’s benadrukken de familiegeschiedenis van de zaak en de link met het Nobeltje.

 

Belangrijke details bleven behouden

“De samenwerking verliep meteen goed. Een bouwteam van ESTIDA en mensen van het eiland deden de verbouwing, dat waren allemaal vakmensen die met plezier werkten. De club van ESTIDA sliep hier en sommigen gingen zelfs voor het hele team koken!” Ook over het eindresultaat is Barend meer dan tevreden: “Ik heb ze best wel de vrije hand gegeven maar was heel blij om te zien dat ze de belangrijke details hebben behouden. Zoals de stamtafel maar ook de 100 jaar oude Friese staartklok. En het drankje, het Nobeltje, wordt nu heel mooi gepresenteerd.”

 

Vernieuwd interieurconcept maakt een toegankelijke zaak

“Bij Nobel hoort topkwaliteit en met ESTIDA hebben we mensen in huis gehaald die lieten zien dat ze er echt kijk op hebben. Dit vernieuwde interieurconcept maakt de zaak heel toegankelijk; mensen komen na de lunch hier terug voor het diner en hotelgasten blijven niet alleen borrelen, ze komen hier ook dineren.” Barend is heel tevreden met het resultaat: “ESTIDA heeft het echt top gedaan!”

 

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

ESTIDA is een onafhankelijk bureau dat bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca ontwikkelt, realiseert en produceert. Meer voorbeelden vindt u online. En wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

 

 

Hotel-Restaurant Nobel

Barend Nobel

Gerrit Kosterweg 16, Ballum

+31 (0)519 554157

https://www.hotelnobel.nl/restaurant/ info@hotelnobel.nl

 

… <?> zitplaatsen

ESTIDA

Contactpersoon; Ruth van Toledo

ruth@estida.nl

020-3371576

06-24943738

www.estida.nl

 

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo

 

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Nobel

Locatie: Ameland

Datum: maart 2018