CARLTON PRESIDENT UTRECHT

OMSCHRIJVING

INTERIEURCONCEPT VOL CONTRASTEN: URBAN-NATURE IN HOTEL CARLTON PRESIDENT, UTRECHT

De filosofie van een hotel doorvertalen naar een interieurconcept. Dat was de opdracht die wij van hotel Carlton President in Utrecht kregen. Inmiddels hebben we 115 kamers, 9 zalen met banqueting, lounge en de gangen opgeleverd. Met een consequente uitvoering van een interieur vol contrasten.

Langs de A2 en bij de Vechtstreek

Hotel Carlton President is te vinden langs de A2 nabij de Vechtstreek. Een stedelijke locatie dus in de buurt van een natuurgebied en dat is terug te zien in het interieurconcept; Urban Nature. Een contrastrijk concept dat past bij dit hotel waar gasten zakelijk verblijven maar ook voor leisure en waar inspanning afgewisseld wordt met ontspanning.

De identiteit van het hotel als basis voor het interieurdesign

Voor een interieurdesign dat past bij de identiteit van het hotel schakelde hotel Carlton President ESTIDA Interior Design en Concept Development in. Tijdens een intensieve samenwerking werden de marketing- en communicatieconcepten vertaald tot een interieurconcept met kleuren, materiaalkeuzes en inrichting waarna in september 2017 de verbouwing van de eerste hotelkamers startte. Deze zijn in oktober opgeleverd. De zalen, foyer en gangen zijn begin 2018 in twee maanden tijd opnieuw ingericht. De lobby en het restaurant volgen deze zomer.

Stijlverschil in de hotelkamers

Urban Nature is in de hotelkamers letterlijk van top tot teen doorgevoerd; een scheiding tussen slapen en werken is zichtbaar door een stijlverschil dat loopt van het plafond, door de gordijnen tot in de vloerbedekking. Zo staat het bed op een tapijt met botanische prints. Deze zijde van de hotelkamer is uitgevoerd in de natuurkleuren blauw, groen of geel-groen. De andere zijde is strak met veel lijnen, staal en grijs als basiskleur.

Tapijt geïnspireerd door de metro van New York

Het zakelijke ‘Urban’ is onder meer terug te zien in het tapijt wat speciaal hiervoor is ontworpen. Een foto die de ESTIDA-designer maakte van een schematische weergave van het metrostelsel van New York was de inspiratiebron hiervoor. Dit tapijt is nu te zien in de hotelkamers en vergaderzalen. Het meubel in de hotelkamers heeft opvallende lijnen en een strakke uitvoering, passend bij de Urban-sfeer. Een multifunctioneel frame dus dat ruimte biedt aan diverse functies zoals een kledingkast, bureau, kaptafel, tv en minibar.

Geconserveerd mos voor een betere akoestiek

Dezelfde contrasten uit de hotelkamers zijn ook aangebracht in de vergaderzalen en subtiel in de gangen. Zo is in de zalen geconserveerd mos op de muren en plafonds aangebracht als natuurlijk element dat bovendien de akoestiek verbetert. De gekozen natuurkleuren worden ook hier gecombineerd met de steunkleur grijs. En in de gangen komen graffiti-achtige beelden en pijlen samen met botanische prints zoals bladeren en paardenbloemen.

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

Als onafhankelijk bureau ontwikkelt, realiseert en produceert ESTIDA bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieur onderdelen voor de horeca. Een selectie daarvan vindt u op onze site. Wilt u meer informatie? Dan horen we graag van u!

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Carlton President

030 – 241 41 82
https://www.carlton.nl/president-hotel-utrecht

Locatie: Floraweg 25, Utrecht

Datum: mei 2018

 

115 hotelkamers
9 zalen + banqueting
Gangen & Lounge ESTIDA
Contactpersoon; Ruth van Toledo
ruth@estida.nl
020-3371576
06-24943738
www.estida.nl

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo