‘T VOORHUYS

OMSCHRIJVING

Strak, luxe + custommade ontwerp in interieurconcept voor 12 hotelkamers – ’t voorhuys, emmeloord

Het interieur van 12 hotelkamers in een nieuwe vleugel van hotel ’t Voorhuys in Emmeloord moest passen bij de omgeving, huiselijk en warm zijn maar ook luxueus. Met custommade ontwerpen, een opvallend lijnenspel en subtiele storytelling ontwikkelden we een interieurconcept dat paste in het budget en binnen 9 maanden gerealiseerd was.

Update interieur hotel-restaurant

’t Voorhuys in Emmeloord is een hotel-restaurant waar wij twee jaar eerder het interieur van de serre al een update hebben gegeven. Nu het hotel was uitgebreid met een extra vleugel, moesten deze nieuwe hotelkamers ook ingericht worden.

Lijnen en kleuren uit de tulpenvelden

De wens van de opdrachtgever was duidelijk; een interieurthema dat past bij de omgeving, warm en huiselijk aanvoelt en ook een luxe uitstraling heeft. Het polderlandschap rond Emmeloord met de vele aardappel- en tulpenvelden sprak tot de verbeelding van onze ontwerpers. De typische lijnen en kleuren van die velden werd de basis voor het interieurontwerp; subtiele storytelling dus in de hotelkamers en de hotelgangen.

Custommade ontwerp voor tapijt en gordijnen

Zo is voor de hotelkamers een custommade tapijt ontworpen met een opvallend en kleurrijk lijnenspel dat doet denken aan echte Nederlandse bloemenvelden. Ook de botanische print op de gordijnen is speciaal voor dit project door een van onze designers getekend.

Inrichting voor hotelkamers en badkamers

Voor de hotelkamers is de inrichting ontworpen en gerealiseerd evenals de indeling van de badkamer met apart toilet. In de kamers zelf wordt het lijnenspel verder doorgetrokken met de opvallende stalen frames waar hangende meubelstukken in zijn verwerkt. Dat de vloer vrij blijft door deze constructie en dus makkelijker schoongemaakt kan worden, is een extra voordeel van dit ontwerp. Diezelfde lijnen komen overigens ook terug in de badkamer doordat de langwerpige tegels daar staand zijn geplaatst.

Luxe en comfortabel meubilair

In dezelfde mintgroene en paarse tinten die het ontwerp domineren, is ook meubilair uitgezocht. Alle bankjes en stoelen hebben een open rug, ronde vormen en zijn bekleed met een velours stof. Die stof, de kleuren en de vormen maken deze meubelstukken zowel luxueus als comfortabel, precies zoals gewenst.

Mooi en functioneel ontwerp in de gang

In de gang van het hotel vallen het tapijt en de deuren op. Het tapijt is hetzelfde als in de hotelkamers met dat unieke lijnenspel. Bovendien is het ook langs de wanden geplaatst als een hoge plint zodat het de muren beschermt tegen beschadigingen door o.a. koffers. Op de deuren vertellen grote zwart-witte stickers het verhaal van het landschap en tonen gelijk het kamernummer. Functie en interieurconcept komen ook hier uitstekend samen.

Interieurconcepten voor hotels

Ook voor andere hotels hebben wij het interieurconcept ontwikkeld en gerealiseerd. Een selectie van ons werk voor hotels en de horeca vindt u hier online. Wilt u daar meer over weten of ons uw vraag voorleggen? Neem dan vrijblijvend contact met

PROJECT DETAILS

T Voorhuys

Emmeloord