AMBASSADOR

OMSCHRIJVING

Interieur restaurant met mysterieus tintje – ambassador hotel haarlem

Een nieuwe ruimte inrichten tot een restaurant waar ’s ochtends ontbeten kan worden en wat ’s avonds een chique club is. Daarvoor ontwierpen wij een interieur met veel daglicht én donkere kleuren voor dat mysterieuze tintje. Het Ambassador Hotel in Haarlem kan nu iedereen welkom heten, op elk moment van de dag.

Van ontbijt tot chique club ‘s avonds

De ruimte onder het al bestaande Ambassador Hotel Haarlem moest een sfeervol en functioneel restaurant worden waar veel antieke objecten van de eigenaar tentoongesteld konden worden. Functioneel; want dezelfde ruimte waar de hotelgasten ’s ochtends ontbijten is ’s avonds een chique club.

Luxe met rauwe details

Om de verschillende functies van de ruimte te combineren en het contrast van antieke items in een nieuw interieur te benadrukken, is gekozen voor een eclectisch interieur geïnspireerd op de jaren ’20 van de vorige eeuw. De luxe uitstraling met messing, velours en diepe kleuren zijn gecombineerd met rauwe details zoals de vloertegeltjes en de oude bakstenen muur die aan een zijde kaal is gelaten.

Hotelingang

Het daglicht wordt in dit ontwerp maximaal benut zodat de ruimte optisch groter lijkt en het overdag een aangename plek is. Zo laat de pui zelf laat veel licht naar binnen. Maar ook de afscheiding met de hotelingang is gemaakt van glas. Door ook het interieur van die entree in dezelfde interieurstijl te ontwerpen, is het geheel nog ruimtelijker gemaakt.

Avondfunctie

Vanwege de avondfunctie van dit restaurant is ook veel gewerkt met donkere tinten; het plafond is een donker akoestisch spuitplafond, de kastenwand en wijnstelling zijn donker en veel details zijn donker zoals het hout van de meubels. Samen met de diepe blauwe en groene tinten en het messing geeft dat het geheel een mysterieus tintje terwijl het een aangenaam contrast vormt met de roodbruine tegelvloer en antieke items.

Collectie antiek

Om de collectie antieke voorwerpen goed te tonen, hebben wij een donkere kast ontworpen met messing details als omlijsting. Die messing kaders en de lichtlijnen brengen de aandacht naar de antieke items waardoor ze goed tot hun recht komen. Deze kasten zijn gemaakt in onze werkplaats.

Rotan en planten aan het plafond

Opvallend in dit interieur zijn ook de rotan lampen met daartussen veel planten. Deze zijn aan het plafond bevestigd als eyecatcher zodat het de hoogte extra benadrukt. De plantenbak die hiervoor aan het plafond bevestigd is, is ook in onze werkplaats gemaakt.

Custommade design

Ook het interieur van het Ambassador Hotel bevat een aantal bijzondere custommade designs van ESTIDA. Zoals de genoemde hoge kast en plantenbak maar ook de leestafel, wijnstelling, het messing werkblad met cocktailunit bij de bar en de hotelbalie met kast. De bijzondere print op de muur bij de bar en op de kast bij de ontvangstbalie, is door een designer van ons getekend. Voor de wand is dat op een behang geprint en voor de kast op een sterke kwaliteit sticker.

Meer voorbeelden van interieurdesign?

In dit restaurantontwerp ging het om de combinatie van contrasten zoals de diverse functies van de ruimte. Benieuwd hoe we de wensen van andere opdrachtgevers hebben verwerkt in het interieurdesign van een hotel, restaurant of andere zaak? Bekijk dan ons online portfolio. Wilt u daar meer over weten of weten wat we voor u kunnen doen? Laten we dan eens kennismaken!

PROJECT DETAILS