LITTLE DELIRIUM

OMSCHRIJVING

CHIQUE BIERCAFÉ ONTWIKKELD BINNEN DE STRAKKE EISEN VAN HET AMSTERDAMSE CS

Aan de rand van het strak vormgegeven Amsterdamse Centraal Station moest een biercafé komen met de chique, warme uitstraling van een grand café, een knipoog naar een roze olifant en uitgewerkt binnen de uiterst strikte eisen van het Amsterdam CS. Wij regelden dat tot in detail voor Little Delirium en hielden daar ook nog een eervolle vermelding aan over.

 

Nieuwe vestiging van Little Delirium op Amsterdam CS

Henk Klijn wilde in het verbouwde Centraal Station een nieuwe vestiging van Little Delirium openen. Een uitdagende locatie op alle fronten; het interieur moest volgens de huisstijleisen van de franchiseorganisatie, de verbouwing diende uitgevoerd te worden conform de zeer strenge veiligheidseisen van het CS en de architect en het biercafé moest een ontmoetingsplek worden waar het credo ‘niet gieten, maar genieten’ centraal staat. Een succesvolle tender verder werd ESTIDA Interior Design en Concept Development voor deze opdracht ingeschakeld.

 

Een verbouwing met militaire precisie

“ESTIDA dacht heel erg mee qua kleur- en materiaalgebruik, ze deden de bouwbegeleiding en verzorgden de wekelijkse voorgangsrapportage voor het CS. Zo hebben we de verbouwing en inrichting stap voor stap en in een uitstekende samenwerking uitgevoerd.” Een opdracht die met bijna militaire precisie moest worden gepland.

 

Interieurconcept gebaseerd op de Oriënt Express

Ook voor de creatieve invulling van het interieur waren er eisen om rekening mee te houden. Zoals de zichtlijnen naar het water en het logo van Little Delirium, de roze olifant. Om dit te verwerken in het interieurconcept hebben we ons laten inspireren door de ‘Oriënt Express’; luxe reizen in een rijk gedecoreerde omgeving met comfort en prachtige uitzichten.

 

Tafel van latten uit een oude treinwagon

Met verschillende tinten roze, luxe stoffen, speciaal ontwikkelde verlichting en een grote tafel gemaakt van met epoxy behandelde latten uit een oude treinwagon, is een interieur ontwikkeld dat de treinreiziger van nu in alle rust laat genieten. Ook verwerkten we het logo van Delirium op verschillende manieren in dit interieurconcept zoals in het mozaïek, de Winckelmans tegels en in het neon in de zaak. En voor de passant met wat meer tijd zijn er de extra comfortabele zitjes naast het raam waar genoten kan worden van het uitzicht op ‘t IJ, het diner en natuurlijk een biertje van de tap.

 

Showy decor, dat was precies de bedoeling

“Het decor is veel meer showy dan op de andere locaties en dat was precies de bedoeling. ESTIDA heeft heel veel mooie dingen bedacht en uitgekozen. We zijn er echt heel erg tevreden mee.” Deze waardering bleek ook uit de eervolle vermelding die onze bouwbegeleider Bas kreeg van de opdrachtgever; een onderscheiding van de Confrérie van de Roze Olifant voor ‘zijn inzet, werk en al zijn tijd om zo’n mooi café te bouwen’.

 

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

ESTIDA is een onafhankelijk bureau dat voor de horeca bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen ontwikkelt, realiseert en produceert. Op onze site staan verschillende aansprekende voorbeelden van dit werk. Bent u benieuwd of wij ook voor uw horecabedrijf iets kunnen betekenen? Laten we dan eens kennismaken. Neemt u contact met ons op?

 

 

Little Delirium

Henk Klijn

Amsterdam CS, IJ-zijde

De Ruijterkade 42A, Amsterdam

020-3377971

www.littledelirium.nl

 

Ruim 100 zitplaatsen

 

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Little Delirium, Henk Klijn

Locatie: Amsterdam CS

Datum: voorjaar 2017