ZIEN

OMSCHRIJVING

Nieuw winkelpand; uitnodigend en industrieel – opticien zien optiek, Hoofddorp

Een nieuw winkelpand voor een opticien inrichten, vraagt om een andere focus. Zeker als het de wens is om een uitnodigende sfeer als in een koffiebar te creëren en het interieur ook moet voldoen aan een aantal praktische eisen. De designers van ESTIDA realiseerden een industrieel interieur voor Zien Optiek in Hoofddorp en vonden oplossingen voor elke uitdaging.

Smal winkelpand

Opticien Zien Optiek in Hoofddorp is gevestigd in een smal winkelpand met enkel natuurlijk licht aan de voorzijde van het pand. In die ruimte moest plek zijn voor een soort koffiebar, gezellig zitje, een werkruimte, oogmeetkamers en natuurlijk de collectie brillen en kinderbrillen.

Transparante oplossing

Achterin het pand is de werkruimte vanwaar de winkel in de gaten gehouden moet kunnen worden. Om dat mogelijk te maken, en om de ruimte een zo licht mogelijk interieur te geven, zijn de twee oogmeetkamers aan weerszijden geplaatst en gemaakt van een groot stevig stalen frame met glas. Deze transparante oplossing geeft overzicht in de winkel vanuit de werkruimte en past in het open en moderne interieurconcept dat voor deze winkel ontwikkeld is.

Open en industrieel interieurconcept met warme touch

Dat open interieurconcept is industrieel met een warme touch. De ingang toont eerst een grote, zachte bank met tapijt voor een persoonlijke sfeer en een huiselijk gevoel. Daarachter is een grote bar met tafel geplaatst om de cliënten welkom te heten en te woord te staan. Voor de collectie brillen die het interieur niet mogen domineren maar wel essentieel zijn, zijn lichte kasten ontworpen waar met een moderne lichtconstructie subtiel de aandacht op gevestigd wordt.

Zitblokken voor kinderen

Speciaal voor de jongste cliënten is een hoek in de winkel ontworpen waar zij zelf de brillen kunnen beoordelen dankzij een aantal in grootte verspringende zitblokken. Hierdoor kunnen kinderen zelfstandig naar de spiegel klimmen terwijl deze kinderhoek geheel past in het totale interieurconcept.

Lichtgetint multiplex, grijze coating en donkere stalen frames

Voor de meubels is gekozen voor een lichtgetint multiplex afgewerkt met een grijzige monocoat en gezet in donkere stalen frames. Alles is ontworpen en geproduceerd door ESTIDA. De grote stalen frames van de oogmeetkamers zijn in onze opdracht gerealiseerd.

Op maat gemaakt

De kern van dit winkelinterieur is een huiselijk sfeer op industriële basis. Met dit op maat gemaakte interieurconcept kan deze retailer zijn cliënten het gewenste comfort bieden en ook tijdens een lage bezetting de zaak draaiende houden door het overzicht dat de transparante opstelling biedt.

Interieurconcepten voor retailers

Net als voor Zien Optiek ontwikkelen we ook interieurconcepten voor andere retailers die passen bij de wensen van de opdrachtgever en mogelijkheden of uitdagingen van het winkelpand. Een selectie daarvan wordt getoond onder ‘Werk’ op deze site. Wilt u ook eens van gedachten wisselen wat mogelijk is met het interieur van uw bedrijf? Laten we dan eens kennismaken. Neemt u contact met ons op?

PROJECT DETAILS