LOODS GOES

OMSCHRIJVING

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem komt de geschiedenis van Nederland tot leven. Je waant je er onderdeel van de geschiedenis door de tientallen monumentale boerderijen, woningen en molens waar je in en uit kunt lopen. Eén van die gebouwen, een oude loods uit het Zeelandse Goes, is verbouwd tot een grote evenementenlocatie. 

Met deze nieuwe evenementenlocatie, Loods Goes, wil het Openluchtmuseum een nieuwe doelgroep aanspreken. “We krijgen vaak verzoeken van bedrijven die een event willen organiseren voor een paar honderd personen. Natuurlijk hebben we verschillende locaties waar bedrijfsfeesten, congressen of andere soorten evenementen kunnen plaatsvinden, maar voor echt grote groepen was er te weinig capaciteit. In Loods Goes kunnen nu zo’n 250 mensen in theateropstelling zitten of tot 400 personen tijdens een feestavond”

Bar als eyecatcher

Het pronkstuk van de grote open loods is de bar. Die staat in het, door het museum toegevoegde, huisje van de opzichter van de loods met details van roestig ijzer, beton, hout en staal. Op het ‘huisje’ komen twee grote landbouwvoertuigen uit de collectie van het museum te staan. Erin vind je de bar en een kleine keuken. Tijdens events en bijeenkomsten verzorgt het Openluchtmuseum namelijk alle catering zelf.

In de rest van de ruimte van 450 vierkante meter staan grote bomen met statafels er omheen gebouwd. Van Zeist: “Omdat het zo’n enorme stoere ruimte is, vinden we het belangrijk om ook genoeg sfeer te creëren.  Loods Goes ligt aan het eventplein van het museum waar in de zomer verschillende tenten staan. Zo kan er een combinatie van binnen- en buitenactiviteiten worden gemaakt of kan het event bijvoorbeeld afgesloten worden met een barbecue.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Nederlands Openluchtmuseum

 

Website : https://openluchtmuseum.nl/loods-goes