GEWOON LEKKER ZAANDAM

OMSCHRIJVING

Een fris en landelijk interieur voor gewoon lekker, Zaandam

Een donker, somber restaurant transformeren tot een fris, landelijk interieur in een woonkamerachtige stijl met aantrekkelijke vide. Dat interieur ontwierpen we voor Gewoon Lekker in Zaandam. Een nieuwe zaak die ‘spannender en leuker’ moest worden dan de andere. Dat betekende een flinke restyle van het pand in een stijl waarvan de contouren al vaststonden, maar waarmee we de opdrachtgever toch aangenaam verraste.

Grondige verbouwing

Toen de eigenaar van Gewoon Lekker, Peter Spruit, in Zaandam de nieuwe vestiging van zijn keten Gewoon Lekker wilde beginnen, schakelde hij ESTIDA Interior Design en Concept Development in. Het bestaande pand van een voorheen ander restaurant had genoeg mogelijkheden, maar was zo donker dat een grondige verbouwing en een geheel nieuwe inrichting nodig waren om het pand te laten aansluiten bij het bestaande concept.

Spannend

Dat concept was duidelijk te zien in de vestigingen in Hoorn en Wervershoof en vormde de basis voor Zaandam. “Onze stijl is niet typisch ‘ESTIDA’ maar Michel Ruijgrok, art-director, zei ‘We kunnen alles maken zoals jij ’t wilt’. En dat is ze gelukt. Het was voor ons soms erg spannend en we twijfelden wel eens aan hun ideeën. Maar het is fantastisch geworden!”

Van Spartaanse trap naar aantrekkelijke vide

Vanaf de eerste ideeën en schetsen verwerkten we de wensen van de opdrachtgever voor de verbouwing en inrichting duidelijk in het nieuwe interieurconcept. Zo was er een Spartaanse trap naar een donkere vide die de gasten niet uitnodigde terwijl de bovenruimte net zo aantrekkelijk moest worden als de benedenverdieping. Met een geheel vernieuwde trap die nu past binnen het totaalconcept en het lichte interieur is de vide een aantrekkelijke ruimte geworden waar gasten graag zitten.

Opvallende details en veel maatwerk in het interieur

Ook ontwierpen en produceerden we voor Gewoon Lekker al het maatwerk zoals de bar, lambrisering, lijstwerk, speciale verlichting, wandbanken en veel meer. En we bedachten de opvallende teksten op de muur waarbij we de bedrijfsnaam er steeds subtiel in verwerkten. Andere opvallende details zijn bijvoorbeeld de bijzondere plafondbekleding waarbij we met behang de illusie van oude, verweerde tegels creëerden. Voor de sfeerbepalende raambekleding knapten we grote, oude shutters op zodat ze in de natuurlijke, frisse uitstraling van dit landelijke interieur passen. En bij de bar zijn opvallende wit-bewerkte grote tegels geplaatst voor een eigentijds effect met het eiken blad, het zachte leer van de stoelen en de witte lambrisering.

‘Ze weten echt wat ze doen’

“We wilden een restaurant waar je met je dochter naartoe gaat, maar waar ook oma graag komt. En dat is gelukt. De mensen van ESTIDA en iedereen die zij hadden ingehuurd om de verbouwing te realiseren, hebben heel hard gewerkt om het zo op te leveren. En het eindresultaat vinden we fantastisch, je ziet dat ze echt weten wat ze doen. Vandaar dat we voor de inrichting van onze volgende zaak ook al met ESTIDA in gesprek zijn.”

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

Voor de horeca ontwikkelen, realiseren en produceren wij bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen. Voorbeelden hiervan staan op onze website. En wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op om eens kennis te maken.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Gewoon Lekker, Zaandam, Peter Spruit

Locatie: Dam 2, Zaandam,

085 – 9020490

www.restaurantgewoonlekker.nl

info@restaurantgewoonlekker.nl
Datum: voorjaar 2017