VIS VAN BEEK

OMSCHRIJVING

FRIS, SLIM EN MEER ZITPLAATSEN; HET NIEUWE INTERIEUR VAN VIS VAN BEEK UIT DE KOOG

Onlangs leverden we een fris en uitnodigend interieur op voor een visrestaurant in De Koog dat een ingrijpende verbouwing onderging. Met een licht kleurenpalet, slimme oplossingen en een indeling die meer zitplaatsen creëert is Vis van Beek het sfeervolle restaurant geworden waar het fijn werken is, precies zoals de opdrachtgevers hadden gehoopt.

Focus op het restaurant

20 jaar terug begonnen John en Durjet van Beek uit De Koog hun visspeciaalzaak, een combinatie van restaurant met afhaal. “De focus moest op het restaurant komen. Daarvoor wilden we fijn kunnen werken en een mooie, frisse zaak hebben. De afgelopen jaren hebben we achter de schermen verbouwd en nu was het tijd voor het interieur.” Na veel zoeken op internet sprak het werk van ESTIDA Interior Design en Concept Development steeds weer aan. “Met dank aan ESTIDA kunnen we nu ons wensenlijstje helemaal afvinken, alles is heel mooi verfraaid!”

Routing in de zaak

Met een take-away en restaurant is in deze zaak de routing heel belangrijk. Daarom werden opengewerkte wanden van aquablauw gepoedercoat staal met hout ontworpen voor een natuurlijke afscheiding die de zichtlijnen niet hindert. En voor het nautische effect is in het staal in een speelse golfbeweging verwerkt.

Nautische effecten

Dat nautische is ook te zien in de subtiele afscheiding tussen de zitbankjes waar dikke kabels verticaal gespannen zijn. Op die bankjes zijn details van zeedieren geprint, een detail dat ook terugkomt in de bijzondere vissen-lampen en het behang met vissen.

Speciale stoffen bekleding die geen geuren opneemt

In dit interieurconcept staan de lichte tinten centraal. Het maakt de zaak uitnodigend en hint naar de zee en het strand. Om die sfeer te benadrukken is het eikenhout bewerkt met een monocoat wat het de aangename, lichte zandkleur geeft. Bijzonder is bovendien de toepassing van de stoffen bekleding in een visrestaurant. Om dat mogelijk te maken kozen we een innovatieve stof die niet alleen mooi geweven en sterk is maar ook voorzien van een speciale coating die het antibacterieel maakt en voorkomt dat de stof geuren opneemt.

Hanglampen van rubber

Door veel kleine tafels te gebruiken is een flexibele inrichting mogelijk. Dit biedt zowel ruimte aan grote gezelschappen maar maakt het ook geschikt voor kleine groepen. In de zaak zijn ruime gangpaden aangebracht en is voor rubberen hanglampen gekozen. Zo kunnen de tafels gemakkelijk verschoven worden zonder dat dit de gasten of bediening hindert. Ook is de inrichting van de serre aangesloten op die van het restaurant waardoor het terras en restaurant altijd een smaakvol geheel vormen. Ongeacht of de pui nu open of dicht is.

Slim gebruik van de luifels

Leuke details zijn ook te zien boven de counter waar in staal uitgevoerde luifels zijn opgehangen. Het verlaagde keukenplafond is zo van het zicht ontnomen en het biedt ruimte aan krijtborden en beeldschermen waarmee klanten in meerdere talen de aanbiedingen en specials kunnen lezen.

Perfect gelukt!

“ESTIDA verstaat de kunst van het luisteren. Ze komen met oplossingen en voorstellen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Dat is echt de kracht van ESTIDA. Maar ook de samenwerking ging heel goed; al vanaf het eerste concept maar ook bij de uitvoering. Ze hadden veel overleg met alle leveranciers om alles naadloos op elkaar af te stemmen. Het resultaat is perfect gelukt!”

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

ESTIDA is een onafhankelijk bureau dat bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca ontwikkelt, realiseert en produceert. Een selectie daarvan vindt u hier online. Wilt u daar meer over weten of zoekt u meer voorbeelden. Dan horen we dat graag. Neemt u daarvoor contact met ons op?

Vis van Beek – De Koog
John van Beek
Dorpsstraat 109, De Koog
06 – 536 535 56
www.viscentrumvanbeek.nl visvanbeek@texel.com

68 zitplaatsen binnen
32 zitplaatsen buiten ESTIDA
Contactpersoon; Ruth van Toledo
ruth@estida.nl
020-3371576
06-24943738
www.estida.nl

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Vis van Beek – De Koog
John van Beek

Locatie: De Koog

Datum: April 2018