PARK PLAZA AMSTERDAM

OMSCHRIJVING

Spectaculair en flexibel interieur door soft renovation van een airport hotel – park plaza, amsterdam schiphol

Een airporthotel middels een soft renovation een uniek interieur geven dat past bij de omgeving en ook flexibel inzetbaar is. Dat is het interieur dat wij hebben gerealiseerd voor het Park Plaza Amsterdam Airport Hotel in Lijnden. Met spectaculaire gebaren en slimme oplossingen hebben we de zalen op elke verdieping een eigen karakter gegeven.

Polder en luchthaven

Typerend voor het Park Plaza hotel bij Amsterdam Schiphol is natuurlijk de omgeving. Het polderlandschap en de luchthaven zijn unieke elementen die we met kleur en design naar binnen hebben gebracht.

Custommade voor wand en vloer

Elke verdieping heeft een eigen thema; Sky, Field en Polder. Passend bij het thema zijn sprekende kleuren gekozen en hebben we spectaculaire designs ontwikkeld waarvan tapijten en wandprints zijn gemaakt. Een custommade invulling dus waarmee elke zaal een uniek karakter heeft gekregen en nu ook voor meerdere doelen gebruikt kan worden.

Informeel vergaderen

Zo is de lobby op elke verdieping van een loze ruimte getransformeerd tot een ‘relax-area’ waar informeel vergaderd kan worden. Hiervoor is de ruimte aangepast aan het thema van de betreffende verdieping en ingericht met speciale zitobjecten zoals organisch vormgegeven banken en poefs. Deze meubels zijn modulair te koppelen en door ons voor dit project ontworpen en geproduceerd.

Playroom of boardroom

Als aanvulling op de zakelijke ruimtes is ook een playroom toegevoegd. Deze is ingericht met speelse elementen terwijl er ook een magnetisch schrijfbord hangt. Zo kan ook die ruimte benut worden als boardroom.

Snel in juiste opstelling

Met multifunctionele en verrijdbare meubels zijn de banquetting ruimtes nu flexibel en kunnen snel in de gewenste opstelling ingericht worden. Ook deze meubels hebben wij speciaal voor Park Plaza ontwikkeld en gerealiseerd, zoals onder meer een zelfvoorzienende bar. De meubels zijn in de kleur aangepast op het interieur en bevatten alles wat nodig is; van verlichting tot en met koffieautomaten.

Veelzijdig interieurconcept

Door de bijzondere locatie als basis te gebruiken voor het interieurconcept is er een herkenbaar en multifunctioneel interieur ontstaan dat flexibel ingezet kan worden. Een groots resultaat dat relatief is eenvoudig bereikt met slimme oplossingen, custommade producties en door al aanwezige middelen te benutten. Het interieurconcept zelf bleek ook veelzijdig en wordt als basis gebruikt voor marketingdoeleinden zodat het hotel een herkenbare en uniforme uitstraling krijgt.

Interieurconcepten voor hotels

ESTIDA staat bekend om haar unieke en veelzijdige interieurconcepten. Net als deze voor het Park Plaza Airport hotel bij Schiphol hebben we ook voor andere hotels opvallende, functionele en unieke interieurs ontworpen en gerealiseerd. Een selectie daarvan staat hier op onze site. Wilt u weten of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Vraag het ons, we bespre

PROJECT DETAILS