PLEIN XIX

OMSCHRIJVING

Het prachtige pand van Plein XIX in Den Haag onderging in het voorjaar van 2018 een ware metamorfose. Met een nieuwe inrichting creëerden wij een interieur dat past bij de omgeving, ruimte biedt voor gasten overdag én ’s avonds en toch herkenbaar bleef. Want als beroemd café-restaurant wilde Plein XIX beroemd blijven, maar wel met een chique-warm interieur. En dat hebben wij voor ze gerealiseerd.

Meer warmte, comfort én geschikt voor overdag

Plein XIX is een begrip in Den Haag. Gelegen tegenover het Binnenhof trekt het veel politici en mensen van de omringende kantoren als klant. Het interieur moest daarvoor geschikt blijven, maar wel warm en comfortabel worden. Daarbij was het oude interieur te donker en nodigde onvoldoende uit voor een lunch of zakelijk overleg overdag. Dit moest veranderen zodat de dagfunctie van dit café-restaurant net zo bekend zou worden.

Bestaande houten elementen gemixt met nieuwe materialen

In het pand zelf kwam al veel houtwerk voor zoals de lambrisering. Die elementen die nog goed waren en de herkenbaarheid bepaalden, zijn bewaard gebleven en verwerkt in het nieuwe interieurconcept. Daarin is naast het eikenhout onder meer fluweel, kunstleer, groen marmer, krion en messing verwerkt.

Spannend contrast

Een opvallend element in de inrichting vormt de bar. Zo is het blad van drie materialen gemaakt; groen marmer bij de uitgifte van koffie en drank, eikenhout en donkerbruin krion als werkblad voor het personeel. Het blad is aan de voorzijde afgewerkt met messing. De voorzijde van de bar heeft een bijzondere 3D-uitstraling. Voorzien van een lichtgouden aluminium mosaic in een halfronde vorm en aangelicht met een ledlijn krijgt het geheel een futuristische uitstraling wat een spannend contrast vormt met de verder klassieke barinrichting.

Luxe, rijke stoffering

De achterzijde van het restaurant is nog luxer en comfortabeler ingericht. Met vloerkleden en een luxe en rijke stoffering van de bank heeft deze ruimte een andere sfeer gekregen. Hier kan in meer rust comfortabel gedineerd worden.

Slim ontworpen meubels voor de horeca

Het pand waarin Plein XIX gehuisvest is, is vrij smal en bestaat uit verschillende hoogtes. Een uitdaging dus om dat in te richten met onder meer een bar en grote bank. Door een doordachte plaatsing en slim ontworpen meubels voor deze horecagelegenheid, kon er toch voldoende ruimte gecreëerd worden voor de verschillende functies.

Benieuwd naar meer?

Zoals de wens was is de herkenbare luxe uitstraling behouden gebleven maar voorzien van een frissere, eigentijdse tint en meer comfort. Bent u benieuwd naar andere horecainterieurs die wij ontwikkeld, gerealiseerd en/of geproduceerd hebben? Kijk dan eens hier op onze site. En voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking kunt u altijd contact met ons opnemen.

PROJECT DETAILS