DAALIMPEX

OMSCHRIJVING

Bijzondere inrichting voor skybox, ook conform breeam-normen

Wat een barretje zou worden werd de mooiste plek van IJmond; de skybox van Daalimpex. Een bijzondere locatie waar wij het interieurconcept ontwikkelden en uitvoerden. En dat alles volgens de strikte eisen van BREEAM.

Conceptontwikkeling voor een prachtige locatie

Daalimpex, onderdeel van Kloosterboer uit Velsen-Noord, ging uitbreiden met een aantal nieuwe koelhuizen. Bovenop die nieuwbouw moest ‘een barretje’ komen. Onze designers zagen echter direct de mogelijkheden van de prachtige locatie boven en naast de koelruimtes en ontwikkelden een concept dat veel verder ging dan het oorspronkelijke idee. Daalimpex koos voor deze bijzondere invulling en gaf de opdracht voor het interieurdesign aan ESTIDA Interior Design en Concept Development.

Water, vorst en hexagonen

Daalimpex is een familiebedrijf in de opslag en transport van gekoelde voedselproducten en beschikt over ruim 3,5 miljoen m3 koel- en vriescapaciteit. De elementen water en vorst staan dan ook centraal in het interieurconcept waar de kleuren blauw en grijs de boventoon voeren. De hexagoon, basis van ijskristallen, is prominent in het interieur aanwezig; zowel in bewerkte platen die als ijsschotsen aan het plafond hangen, als aan de wanden waar met grafische uitingen meer over het bedrijf wordt uitgelegd.

Houten vlakken als ijskristallen, vakwerk van ESTIDA’s werkplaats

Door de combinatie van donkerbruin hout met de stalen elementen, koele kleuren en transparante barkrukken is het interieur crisp maar niet kil. Het donkere hout is onder andere verwerkt in de bar en de achterkast. De bar is echt vakwerk van de werkplaats van ESTIDA; schuine houten vlakken en randen die doen denken aan ijskristallen afgezet tegen een metalen onderkant.

Interieurconcept tot in de kleinste details

Het interieurconcept van deze skybox is doorgetrokken in de kleinste details; zo is het middendeel van de riante vergadertafel afgewerkt met epoxy en behang en zijn de schuine wanden bij de toiletgroep en garderobe beplakt met blauwspiegel. Het resultaat is een bijzondere en prettige ruimte die bovendien voldoet aan de zeer strenge duurzaamheidseisen van BREEAM.

Skybox van Daalimpex; the place to be in IJmond

De skybox biedt met een lange en 3 meter hoge glazen wand uitzicht over de sluizen van IJmuiden tot aan de havens van Amsterdam. En ook al is deze skybox bedoeld als vergader- en presentatieruimte voor Daalimpex, inmiddels is het ‘the place to be’ in IJmond waar ook de gemeente en provincie graag op bezoek komen.

Interieurinrichting volgens BREEAM-normen

De nieuwbouw inclusief de koelhuizen, is een architectonisch hoogstandje dat geheel gebouwd moest worden volgens de BREEAM-normen; een instrument om integraal de duurzaamheid van een gebouw te meten en te beoordelen. Deze eisen betroffen ook het interieur; alles wat gebruikt werd moest vastgelegd worden op een lijst voor BREEAM. Van het glas en metaal tot de kleinste bus lijm. Met als resultaat dat deze skybox zelfs beter scoort dan verwacht en nu al ruim het 4-sterren Excellent-certificaat heeft behaald.

Bijzonder, functioneel en representatief

De opdrachtgever Daalimpex is heel erg tevreden met het eindresultaat. “Wij hadden dit nooit zelf kunnen bedenken. De ruimte is bijzonder, het vertelt wat ons bedrijf doet en het is heel functioneel. Of we nu met een kleine groep vergaderen of een grote groep van meer dan 100 mensen ontvangen, het is comfortabel en bijzonder representatief.” Daarbij was het voor Daalimpex essentieel om volgens de BREEAM-voorwaarden in te richten, een vereiste waaraan we ruimschoots hebben voldaan.

Interieurdesign voor bedrijven

Voor diverse bedrijven ontwikkelen, realiseren en produceren wij interieurdesign, bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen, zoals het bijzondere interieur van deze skybox. Meer voorbeelden van ons werk staan op onze website. En wenst u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Daalimpex Velsen
Jan Karsten, hoofd Technische Dienst
Velserkade 3, Velsen-Noord

0251-261111
www.kloosterboer.com
coldstores@daalimpex.com

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Daalimpex
Locatie: IJmuiden
Datum: april 2016