WAD LEKKERS HARLINGEN

OMSCHRIJVING

AUTHENTIEK INTERIEUR MET SLIMME ROUTING VOOR WAD LEKKERS IN HARLINGEN

Twee horecazaken verbouwen en inrichten tot een nieuwe zaak die niet aan het oude doet denken, geschikt is voor wie snel de boot moet halen maar ook voor wie rustig wil zitten. ESTIDA ontwierp voor Wad Lekkers in Harlingen een authentiek interieur dat praktisch was en met een slimme routing. Precies zoals de eigenaar voor ogen had.

Bijzondere horecagelegenheid

Wad Lekkers in Harlingen is een bijzondere horecagelegenheid dat gelegen is tegenover de terminal van de veerdienst naar Terschelling en Vlieland. Op zo’n locatie komen gasten die veel te vroeg aanwezig zijn en de tijd willen doden met een kopje koffie of wat te eten, maar ook reizigers die snel naar de boot moeten halen maar toch nog eerst een broodje en wat te drinken wensen.

Moderne inrichting

Voor al die gasten wilde eigenaar Alex Terpstra een restaurant dat elk type reiziger zou aanspreken. Met Lunchroom Het Monument op de Afsluitdijk heeft Alex nu twee unieke locaties maar voor Wad Lekkers wenste hij een moderne inrichting. Online research volgde en steeds sprak weer het werk van ESTIDA Interior Design en Concept Development aan. De eerste afspraak en het eerste interieurontwerp bevestigde vervolgens de keuze.

Industriële sfeer met staal en betonlook

“Ik wilde in dit restaurant een industriële sfeer met veel staal en een betonlook. Ook moest het geschikt zijn voor wie snel wat komt eten en we wilden iets met al die koffers die op de vloer stonden en waar iedereen over struikelde.” Met onder andere een marmoleumvloer in betonlook, stalen details voor een natuurlijke afscheiding en handige routing in het restaurant en met de materiaalkeuze en vormgeving voor het meubilair werd de gewenste sfeer gecreëerd.

Zitplekken van treincoupés met kofferrekken

Het meest opvallende element in dit interieur zijn toch wel de eettafels gemaakt als treincoupés. Met stalen kofferrekken boven de zitjes zijn deze meubels een praktische oplossing; er staan geen koffers meer op de vloer en de inrichting sluit aan bij de sfeer van de reizigers. Door de treinzitjes bij het raam te plaatsen waar het plafond omhoog welft, wordt de extra hoogte in deze zaak optimaal benut.

Snelheid en functionaliteit gecombineerd met sfeer en authentieke inrichting

“Het idee van die treinzitjes is erg leuk, daar waren we heel blij mee! Het is praktisch maar het staat ook heel goed en de klanten herkennen het direct.” De gekozen inrichting zorgt ervoor dat er plek is voor zowel de mensen die snel wat komen halen als voor hen die meer tijd hebben. Het take-awaybuffet in het restaurant biedt voldoende ruimte voor de bezoekers die iets komen afhalen zonder dat dit storend is voor de gasten die rustig willen eten. Zo combineren snelheid en functionaliteit smaakvol met een sfeervolle en authentieke inrichting.

“Opnieuw ESTIDA”

Begin februari opende Wad Lekkers na een verbouwing van een maand. “Het interieurontwerp, de samenwerking en de snelheid van de verbouwing zijn mij zeer goed bevallen. Zou ik nog een keer iets opstarten, dan benader ik ESTIDA absoluut weer!”

ESTIDA, interieurdesign voor de horeca

Voor de horeca ontwikkelt, realiseert en produceert het onafhankelijke bureau ESTIDA bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen. Aansprekende voorbeelden van ons werk vindt u online. Wenst u meer informatie of voorbeelden? Vraag het ons dan gerust!

Wad Lekkers Eten en Drinken
Alex Terpstra
Waddenpromenade 3-1, Harlingen
06 – 20674558
https://www.facebook.com/wadlekkersetenendrinken/ wadlekkers@kpnmail.nl

45 zitplaatsen binnen ESTIDA
Contactpersoon; Ruth van Toledo
ruth@estida.nl
020-3371576
06-24943738
www.estida.nl

Fotografie: Marcel Donker, Tranquilo

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever:Wad Lekkers Eten en Drinken
Alex Terpstra

Locatie: Harlingen

Datum: maart 2018