DE HOOFDWACHT

OMSCHRIJVING

aantrekkelijk interieur voor elke ruimte, bij Restaurant De hoofdwacht, gorinchem

Meerdere ruimtes in een restaurant zo met elkaar verbinden en zo aantrekkelijk maken, dat de gasten het overal aangenaam vinden. Met die opdracht gingen wij aan de slag voor het interieur van Restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem. Het resultaat? Een art-deco interieur met moderne twist die naadloos aansluit bij de sfeer van het monumentale pand.

Historisch pand met twee verdiepingen

Restaurant De Hoofdwacht in Gorinchem is gevestigd in een historisch pand, heeft twee verdiepingen met daarover verdeeld vier verschillende ruimtes en op elke verdieping een bar. Het interieur was aan vernieuwing toe waarbij het belangrijk was om de stijlkenmerken te behouden en ervoor te zorgen dat elke ruimte weer aantrekkelijk werd maar wel met een uniforme sfeer.

Luifelkast door alle etages heen

Om de boven- en benedenverdieping bij elkaar te betrekken en bezoekers te laten zien dat er meerdere ruimtes in dit restaurant zijn, zijn een aantal opvallende items in het interieur aangebracht. Zoals een metershoge luifelkast vanaf de bar beneden die door de vide doorloopt tot het plafond van de etage. In het oog vallende lampen, in een bijpassende art-decostijl, hangen op diverse hoogtes in datzelfde videgat waardoor de blik als vanzelf naar boven gaat en het interieur een geheel wordt.

Van lege ruimte naar favoriete plek

De aparte ruimte beneden, het Wijnhuis, is ook een restaurant maar was niet uitnodigend meer. Om de lege stoelen weer te vullen is deze ruimte aantrekkelijker en opvallender gemaakt. Wie het restaurant nu binnenkomt ziet direct deze ruimte door het opvallende neon-figuur in de vorm van de vesting van Gorinchem tegen een bakstenen muur. Die muur is afgebikt tot op de bakstenen wat in combinatie met de nieuwe betonnen vloer een authentieke sfeer oproept. In de bakstenen wand is een muurschildering aangebracht van een historisch tafereel bij diezelfde vesting. Het Wijnhuis is door deze aanpassing nu de favoriete plek in het restaurant!

Stijlelement

De metalen balustrade op de verdieping was een stijlelement dat behouden bleef en als inspiratie diende voor het nieuwe interieur. Zo is de vorm ervan verwerkt in het houten front van de bar en in het frame van een grote bartafel. Ook is het materiaal het uitgangspunt geweest voor de grote stalen luifelkast.

Custommade

Passend bij het pand en de sfeer is gekozen voor een art-deco-inrichting. De metalen elementen en lampen zijn daarop uitgekozen en ontworpen en de barbladen en lambrisering van de houten pilaren zijn van marmer gemaakt. De bars en een marmeren tafelblad zijn afgewerkt met een speciaal hiervoor gemaakte tinnen rand waardoor het lijkt alsof het er al jaren staat. Een ander custommade element is het opvallende plafond waarvoor een designer van ESTIDA het ontwerp heeft gemaakt met florale elementen en afbeeldingen van de vesting.

Verrassend met moderne twists

Door het interieurconcept uit te voeren in alle ruimtes is het restaurant als geheel aantrekkelijker geworden en wordt elke ruimte nu weer optimaal benut. Ook is de sfeer van het restaurant aangenaam authentiek dankzij de inrichting die past bij het historische pand maar ook verrassende elementen en moderne twists heeft gekregen.

Restaurantinterieurs ontworpen door ESTIDA

Bij ESTIDA ontwerpen we interieurs voor de horeca en dus ook restaurantinterieurs zoals deze van De Hoofdwacht in Gorinchem. Voorbeelden van ons werk voor andere restaurants vindt u hier op de site. Heeft uw restaurant ook een nieuwe uitstraling nodig? Of wilt u een eigen identiteit in uw horecazaak? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag met u wat we voor u kunnen betekenen.

PROJECT DETAILS

Hoofdwacht Gorinchem