Die Port van Cleve

OMSCHRIJVING

In het voorjaar van 2015 kreeg de brasserie van historisch hotel Die Port van Clev, gelegen aan de Nieuwezijds Voorburgwal, een nieuwe inrichting met internationale allure. Na de renovatie opende in Grand-Café Brasserie Maximiliaan.

Director of Operations van Hotel Die Port van Cleve, Koos van Geest, die in het verleden vaker met ESTIDA heeft samengewerkt, was verantwoordelijk voor de verbouwing. ‘Aan het hotel was al enige tijd niets meer gedaan.

Toen er groen licht was voor een verbouwing, heb ik vanwege mijn goede ervaring in het verleden direct contact gezocht met ESTIDA. Hun expertise op het gebied van horeca inrichting zorgt ervoor dat de interieurs die zij maken, kloppen. ESTIDA maakt niet alleen mooie ontwerpen, hun ervaring met en kennis van de juiste materialen maakt dat hun concepten altijd succesvol zijn in de praktijk.’

De in het monumentale pand gevestigde Grand-Café Brasserie Maximiliaan kreeg een nieuw interieur, passend bij het internationale en authentieke karakter van de locatie en het mondaine publiek in het Amsterdamse hotel.

In de ruimte, die ook als ontbijtzaal gebruikt wordt, werd het ontbijtbuffet uit het midden van de zaal verwijderd. Hierdoor kreeg deze ruimte niet alleen een open uitstraling, maar is er ook goed zicht van binnen naar buiten, de stad in, en andersom. Het kleurgebruik, waarin oranje- bruin- en bronstinten de boventoon voeren, zorgt voor een voor een warme uitstraling met een typisch Nederlands accent.

Het buffet herrees in een nis van het restaurant waar het qua routing veel gunstiger ligt. Dankzij de blauwe tegels en het verhoogde plafond is deze hoek achterin het restaurant bovendien een eyecatcher geworden.

Van Geest voegt toe: ‘Een andere slimme oplossing van ESTIDA was het plaatsen van ronde banken om daarmee een zitplaats voor 6 personen te creëren. Ze bevinden zich aan de zijkant van de Brasserie, tussen de ingang en het buffet in. Normaal is dat een plek waar mensen niet graag zitten, maar nu zijn deze zitjes als eerste bezet.’

Het lager gelegen gedeelte van Maximiliaan, met een eigen ingang vanaf de straat, is ingericht met zitplaatsen aan het raam, een grote leestafel in het midden en een lange bank tegen de achterwand. Vanwege de ligging aan de drukke weg, de hoogte van de rug van de bank en de bekleding springt dit gedeelte van de Brasserie bij het passerende publiek goed in het oog. Ook de oud Nederlandse bar ‘De Blauwe Parade’ onderging door een eenvoudige bewerking een metamorfose. Het plafond werd blauw geschilderd, wat een verfrissende impuls geeft aan de historische Delfts Blauwe tegelfresco rondom de bar.

ESTIDA droeg zorg voor het complete interieurontwerp en de realisatie van het gehele interieur.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever:  Hotel Die Port van Cleve, Koos van Geest
Locatie: Amsterdam
Datum: Maart 2015