CARLTON SQUARE HOTEL HAARLEM

OMSCHRIJVING

Carlton Square Hotel, Brasserie Zocher

Het Carlton Square Hotel in Haarlem ondergaat een totale renovatie. De hotelkamers en badkamers worden gerenoveerd en ook de begane grond ondergaat een metamorfose.

ESTIDA is gevraagd een totaal interieurplan voor deze renovatie te ontwikkelen, en is tevens verantwoordelijk voor de realisatie van het nieuwe interieur.

De renovatie is gestart met een nieuw interieur voor de brasserie. Doelstelling is om de ruimte aantrekkelijker te maken voor bezoekers van buitenaf, zowel overdag als ’s avonds. ESTIDA heeft daartoe gekozen voor een internationale brasserie sfeer, refererend aan de New York style brasseries. Grote gebaren met stoere materialen, zoals een tinnen plafond, warm grijze wanden, zwart metalen wijnrekken, een carrara marmeren keukenafwerking, een grijswit geblokte tegelvloer rond de keuken en houten vloeren in het restaurant gedeelte. De kenmerkende grote koepels in het plafond zijn behouden, echter van andere kleur verlichting voorzien.

De open keuken is centraal in de ruimte gesitueerd, met daar tegenover de bar. Rond deze centrale functies zijn zits met verschillende hoogtes gecreëerd, waardoor de ruimte verschillende zones heeft gekregen. De stoere basis is gecompleteerd met luxe materialen, zoals rijk gestoffeerde fauteuils en een goed gevulde bibliotheek.

Om het concept zelfstandig te positioneren heeft de brasserie een eigen naam gekregen; ‘Zocher’, naar de bekende (landschaps)architect. Zocher was ondermeer verantwoordelijk voor het ontwerp van de Haarlemse stadswallen en de Haarlemmer Hout (maar ook voor het ontwerp van het Vondelpark in Amsterdam).

Vervolgstappen in de renovatie zijn de lobby en receptie, alsmede een renovatie van de hotelkamers. Doelstelling is de renovatie gedurende het eerste kwartaal 2016 af te ronden.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Carlton Hotel Collection
Locatie: Haarlem
Datum: januari 2016