BAR BISTRO JOSEPH

OMSCHRIJVING

Restyle naar een industrieel-urban interieur voor Bar Bistro Joseph

Een restyling van een goedlopende zaak die al die tijd gewoon open bleef. Dat regelden wij bij Bar Bistro Joseph in Hoofddorp, een zaak die we in 2011 ook al volledig inrichtten in een warme ‘classy & cosy’ stijl. Nu, 5 jaar later, was het tijd voor een update. Met behoud van de grote elementen veranderde het interieur naar meer industrieel-urban. Een subtiele restyle dus, maar wel een die opnieuw erg goed ontvangen is door de opdrachtgever.

Restyle

De eigenaar van Bar Bistro Joseph, Jos Bölte, schakelde ESTIDA Interior Design en Concept Development in 2010 in voor het grondig aanpakken van het interieur van zijn zaak in Hoofddorp. Na deze inrichting tekenden wij ook voor de inrichting van Josephines cocktailbar en Joseph ‘Aan de Poel’. Met name het interieur van die laatste zaak was de basis voor de restyle nu in Bar Bistro Joseph.

Lichter, ruimer interieur

Met veel staal en hout werd een lichter, ruimer interieur gecreëerd. Stoffen lampenkappen maakten plaats voor industriële lampen van staaldraad, gordijnen die eerst het ‘cosy’-effect benadrukten hebben we vervangen door stalen rekken waaraan planten voor een groene, duurzame touch zorgen. Met andere tafels, stoelen en een nieuwe indeling creëerden we ook meer ruimte. En ter versterking van de urban-look plaatsten we aan de wanden oude golfplaten van roest of in groene en blauwe tinten.

Golfplaten aan de muur

De entree van deze bar-bistro viel te weinig op naar de smaak van Jos Bölte. Daarom is dit ook aangepakt en transformeerden we het tot een opvallende, eigentijdse entree met veel licht en een grote golfplaten muur. Ook de serre moest een grondige restyle ondergaan. Het oorspronkelijke terras was gedurende de jaren omgebouwd tot een serre maar vormde nooit een echt onderdeel van het restaurant. Na de restyling is dezelfde interieurstijl ook hier duidelijk terug te vinden.

Beleving als succesfactor in de horeca

Voor een succesvolle horecazaak moeten het personeel, de prijs-kwaliteitsverhouding én de beleving goed zijn. Voor dat laatste kiest Jos Bölte dus steeds weer voor ESTIDA; ‘Zij geven elke keer de zaak weer het wauw-effect.’ Met grote plannen voor de toekomst waarin Jos elk jaar ergens een nieuw Joseph-concept wil openen, vindt hij een inrichter die zijn visie op horeca kan omzetten in een eigentijds en aansprekend interieur van groot belang. ‘ESTIDA let op de kleinste details en komt met ideeën waarvan ik denk ‘je moet er maar op komen’ maar die juist die unieke elementen aan de zaak toevoegen.’

Interieurdesign voor de horeca

Voor de horeca ontwikkelen, realiseren en produceren wij als onafhankelijk bureau bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen. Voorbeelden van dit interieurdesign staan op onze website. En wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op om eens kennis te maken.

Bar Bistro Joseph
Jos Bölte
Hoofdweg 728a, Hoofddorp

023-5639389
06-24626441

www.barbistrojoseph.nl
hoofddorp@barbistrojoseph.nl

80 zitplaatsen binnen, inclusief de serre, 10 aan de bar en 30 in Josephines cocktails, wines & bites.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Jos Bolte
Locatie: Hoofddorp
Datum: April 2016

JOSEPH CONCEPTEN

ESTIDA realiseerde meerdere Joseph concepten:

 
Restyle naar industrieel-urban interieur voor Bar Bistro Joseph
 
Restyle naar industrieel-urban interieur voor Bar Bistro Joseph
 
Restyle naar industrieel-urban interieur voor Bar Bistro Joseph