1480 Food

OMSCHRIJVING

1480 Food is een uniek concept; in drie naast elkaar gelegen locaties in één pand bevinden zich een wijnbar, een restaurant en een (food)store.

In opdracht van pandeigenaar Segesta ontwikkelde ESTIDA een horecaconcept dat voor de oudste panden van Alkmaar, gesitueerd aan De Mient 10, 14 en 16. De naam van het concept verwijst naar het vermoedelijke bouwjaar van de panden.

Toen het horecaconcept en het interieurplan bepaald was, heeft Segesta met behulp van het plan een horecaondernemer erbij gezocht, en de bestemmingswijziging en bouwvergunning. Uitbater werd Yassine Hanyn, een ervaren horecaondernemer die tevens Silhouet & La Locanda en OS Steakhouse in Heiloo uitbaat.

ESTIDA was tevens verantwoordelijk voor de interieurbouw en de turnkey realisatie van het plan. De realisatie van het interieur was vanwege de leeftijd van het pand een uitdagende opdracht. Om het pand overeind te houden en de bovenliggende appartementen te dragen, is er een nieuwe staalconstructie aangebracht. Het nieuwe interieur is waterpas tegen de oude en schuine 3 meter hoge wanden gemonteerd. Doordat de originele, gemetselde wanden en steunbalken ook na de verbouwing in het zicht zijn gebleven, is de authentieke sfeer in het nieuwe 1480 Food behouden, wat door veel bewoners van de stad Alkmaar erg op prijs wordt gesteld.

Als inspiratiebron heeft art director Michel Ruijgrok met zijn designteam de Franse Brasserie als thema genomen en dit vervolgens gemoderniseerd. Oude beelden van het historische pand komen in het interieur terug, zoals de foto van de oude gevel die nu bij de keuken hangt. Ook hebben we de drie panden optisch met elkaar verbonden door steeds dezelfde lampen te gebruiken’. De inrichting van 1480 Food is daarmee een mix van authenticiteit, originaliteit en gastvrijheid geworden.

PROJECT DETAILS

Opdrachtgever: Segesta
Locatie: Alkmaar
Datum: Oktober 2014