KONINKLIJKE
STADSSCHOUWBURG Koninklijke Schouwburg wil minder elitaire uitstraling: ‘We zijn voor iedereen’
INRICHTING
THEATER

Koninklijke Schouwburg hult zich in hippe kleuren

We willen letterlijk en figuurlijk toegankelijker zijn,” zegt Cees Debets, directeur van Het Nationale Theater (HNT). “Dat vereist dat je nadenkt over dit theater, waar sinds de grote renovatie van 1992 niets is veranderd. We willen dat het publiek hier langer verblijft dan alleen maar de tijd die een voorstelling duurt. Iedereen moet zich hier thuis voelen.”

Het Amsterdamse bureau E.S.T.I.D.A, gespecialiseerd in interieurconcepten voor bedrijven, heeft de ontwerpen gemaakt. De tekeningen laten zien dat de oude foyers opnieuw worden ingericht en een eigentijdse sfeer krijgen. Dit gebeurt onder meer door het gebruik van kleuren uit de grote muurschildering van Sol LeWitt.

2-uitgelicht-project-940x1080-Koninklijke-schouwburg-den-haag

Schouwburg toegankelijker

Het gaat niet alleen om een restyling. De directie wil het twee eeuwen oude gebouw toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Daartoe worden bars en de servicebalies gedeeltelijk verlaagd. Ook wordt de bewegwijzering in het door zijn vele niveaus ingewikkelde pand aangepast. Eén van de foyers wordt stilteruimte.

 

2-uitgelicht-project-940x1080-Koninklijke-schouwburg-den-haag-muur
MEDIA