Persbericht: Hotel Bloemendaal en Rusthoek bar & grill, 9 maanden na brand totaal vernieuwd heropend.

Persbericht: heropening Hotel Bloemendaal en Bar & Grill Rusthoek

PERSBERICHT – AMSTERDAM 29 april 2014
Een heftige brand verwoestte in de nacht van 24 juni 2013 nagenoeg het hele interieur van restaurant De Rusthoek en het bovengelegen Hotel Bloemendaal. Eigenaren Ed en Mariëlle van Veen zagen hun levenswerk in rook opgaan. Afgelopen 21 maart heropenden zij hun zaak onder grote belangstelling.

Kansen

Na dat ze de eerste klap van de brand verwerkt hadden, hebben Ed & Mariëlle zich afgevraagd welke kansen er te vinden waren in de voldongen situatie waarin zij zich bevonden. Samen met ontwerpbureau Estida, dat bij de opening van het hotel in 2008 ook tekende voor de hotelkamers, hebben de ondernemers een nieuw concept en interieur ontwikkeld voor hotelkamers en restaurant. Doelstelling was dat het moderniseren van het restaurant en een completer kameraanbod. Om met behoud van de vaste klantenkring, een bredere doelgroep aan te spreken.

Hotelkamers

estida-nieuws-hotel-bloemendaal-kamerDe designbadkamers hadden weinig te leiden gehad van de brand en zijn het uitgangspunt geweest voor het nieuwe interieur van de boutiquehotelkamers. Anders dan voorheen zijn de kamers uitgevoerd met 1 dominante kleur per kamer, zwart, rood of wit, wat een krachtig geheel vormt met de bouwkundige kwaliteiten van de ruimtes, zoals grote raampartijen en balken plafonds.

De kamers zijn gestyled met sfeervolle accessoires waaronder rijke gordijnen en fakefur plaids. De faciliteiten in de kamers zijn helemaal 2014; free wifi, smarttv’s, en Nespresso koffiemachines. En er is een lift naar de kamers gekomen, een lang gekoesterde wens.

Door het optimaliseren van de indeling van de begane grond is ruimte gecreëerd voor een (nieuwe) vier-persoons-suite, met twee slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer met bar, eigen entree en terras. De woonkamer biedt ook nog eens mogelijkheid voor vergaderingen tot 20 personen of ontvangsten gezelschappen. Met deze dubbelfunctie is de vierpersoonssuite echt een aanwinst voor het hotel.

Restaurant

Het restaurantconcept is volledig geactualiseerd met een puur en ambachtelijk seizoensgebonden productaanbod, bereid op de ‘Big Green Egg houtskoolgrill’. Producten worden zoveel mogelijk lokaal betrokken, met uitzondering van de Earth koffie waarmee een bijdrage wordt geleverd aan watervoorzieningen in droge gebieden over de gehele wereld.

Het restaurantinterieur is stoer en sfeervol met eiken hout, verweerd metaal, sfeervolle behangen en luxe stoffen. De keuken is volledig open en loopt door in de bar. Een metalen schappen-bovenbouw verbindt bar en keuken en etaleert de werkvoorraad van de keuken en bar, in combinatie met bewust gestylde decoraties.

estida-nieuws-hotel-bloemendaal

Het zongelegen terras is uitgevoerd met nieuw comfortabel meubilair en een nieuwe overkapping met verwarming, waardoor lang van het buiten verblijven genoten kan worden.

Na de sluitingsperiode is nagenoeg de hele brigade teruggekeerd. Vaste gasten worden in de vernieuwde zaak verwelkomd door bekende gezichten. Dankzij de veranderde uitstraling lopen ook nieuwe gasten binnen, de doelstelling is geslaagd. De Rusthoek, al sinds 1906 een pleisterplaats tussen de Noordzeekust en Amsterdam, is uit de as herrezen en kan met een nieuw concept en bijbehorend interieur de toekomst in.

Hotel Bloemendaal / Rusthoek Bar Grill
Korte Kleverlaan 6
2061 EE Bloemendaal

80 zitplaatsen binnen
115 zitplaatsen terras
12 Boutiquehotelkamers

www.hotelbloemendaal.nl
www.rusthoek.nl

ESTIDA Interieurontwerp & Fabricage
www.estida.nl

Contactpersoon; Claudia van den Berg
claudia@estida.nl
020-3371576
06-20050874